Ελλάδα

Εξαδάκτυλος κορωνοϊός: Ένα εξάμηνο για να εμβολιαστούν έξι εκατομμύρια

Εξαδάκτυλος κορωνοϊός: Ένα εξάμηνο για να εμβολιαστούν έξι εκατομμύρια
Εξαδάκτυλος κορωνοϊός: Αν δεν είχαμε lockdown θα είχαμε 10.000 κρούσματα - Μην ασχολούμαστε άλλο με τους αρνητές του εμβολίου.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφέρθηκε στο άνοιγμα της αγοράς εκφράζοντας και αυτός την ανησυχία του, καθώς όπως είπε οι μέρες που έρχονται ευνοούν την διάδοση του ιού. Ο κ. Εξαδάκτυλος μίλησε ακόμα για το εμβόλιο που από μόνο του δεν αποτελεί την οριστική λύση, ωστόσο διευκρίνισε ότι θα δούμε διαφορά από του πρώτους ακόμα εμβολιασμούς. Ακόμα αναφέρθηκε στους αρνητές των εμβολίων προτρέποντας όσους έχουν δημόσιο λόγο να μην ασχολούνται μαζί τους. Στην συνέντευξή του στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη στο Open, o κ. Εξαδάκτυλος μίλησε ακόμα για το άνοιγμα των σχολείων.

Μάλλον εφικτή η επαναλειτουργία των σχολείων στις 7 Ιανουαρίου

O κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι τα εμβόλια και τα φάρμακα δρουν συναγωνιστικά και κανένα δεν εγγυάται 100% επιτυχία. «Τα εμβόλια έχουν τη δυνατότητα να εξαλείψουν την μάστιγα. Τα φάρμακα όχι. Μην ασχολούμαστε άλλο με τους αρνητές των εμβολίων. Τους κολακεύει αυτό». Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι μάλλον θα είναι εφικτό να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική κατάσταση τις επόμενες ημέρες.

«Έναν μήνα μετά τον εμβολιασμό θα δούμε αποτελέσματα. Χρειάζεται ένα εξάμηνο για εμβολιασμό 6 εκατομμυρίων. Αν δεν είχαμε lockdown τα νούμερα θα ήταν μεγαλύτερα από 10.000» είπε χαρακτηριστικά.

Μανωλόπουλος: Μείωση των ατόμων στις ΜΕΘ θα έχουμε την Άνοιξη

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας κ Μανωλόπουλος σημείωσε ότι το εμβόλιο δίνει μια πραγματική λύση στο πρόβλημα και οι φόβοι που έχουν οι άνθρωποι είναι υποθετικοί. «Θα περάσει το μήνυμα σιγά σιγά. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα εμβόλιο και θα έρθει και στην Ελλάδα, αυτό της Pfizer. Μετά ακολουθεί εκείνο της Moderna, ενώ τα υπόλοιπα είναι σε φάση ανάπτυξης. Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο εμβολίων είναι σε επίπεδο κατάψυξης», ανέφερε.

Ο κ Μανωλόπουλος ανέφερε ότι θα προχωρήσουμε με τους εμβολιασμούς μέχρι το καλοκαίρι, ίσως και αργότερα. «Θα πάμε σε σχετική κανονικότητα αφού δούμε μια ελάφρυνση του Συστήματος Υγείας. Όμως ο κορονοϊός θα είναι μαζί μας. Μείωση των ατόμων στις ΜΕΘ θα έχουμε γύρω στον Μάρτιο και τον Απρίλιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments