Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός: Υπό αυτή την προϋπόθεση μπορεί να αποκτήσει την ανοσία της αγέλης μέχρι το καλοκαίρι

Ισπανία κορωνοϊός: Υπό αυτή την προϋπόθεση μπορεί να αποκτήσει την ανοσία της αγέλης μέχρι το καλοκαίρι
Ισπανία κορωνοϊός: Ένα πρόγραμμα εμβολιασμού θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

Ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας Σαλβαδόρ Ίγια, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η εν λόγω ευρωπαϊκή χώρα μπορεί να αποκτήσει την «ανοσία της αγέλης» από τον κορωνοϊό μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2021 αν μέχρι τότε έχουν εμβολιαστεί αρκετοί πολίτες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπουργός εξέφρασε ότι ένα πρόγραμμα εμβολιασμού θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού περισσότερα από τα δύο τρία του πληθυσμού των 47 εκατομμυρίων κατοίκων θα έχουν εμβολιαστεί.

«Στην Ευρώπη, ακόμα και αν αυτός δεν είναι ο τελικός στόχος, θα βρισκόμαστε σε ένα πολύ διαφορετικό στάδιο. Για αυτό θεωρώ ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους στον χρονικό ορίζοντα που ανέφερα, από πέντε ως έξι μήνες», δήλωσε στην εφημερίδα Publico.

Ερωτηθείς αν αυτό σημαίνει πως η Ισπανία θα αποκτήσει την «ανοσία της αγέλης», ο Ίγια απάντησε θετικά. «Αυτός είναι ο τεχνικός όρος, ότι οι άνθρωποι έχουν ανοσία είτε επειδή έχουν εμβολιαστεί ή επειδή έχουν νοσήσει».

Ωστόσο ο Ίγια προειδοποίησε τους Ισπανούς να μην χαλαρώσουν στη διάρκεια  των Χριστουγέννων. Η Ισπανία είναι μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες της Ευρώπης από τον κορωνοϊό.

Θυμίζουμε πως την Παρασκευή (11 Δεκεμβρίου) τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 10.519 και έφθασαν στα 1.730.575, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 280 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 47.624.

Ανοίγουν τη Δευτέρα οι χιονοδρομικοί σταθμοί στην Καταλονία

Τα χιονοδρομικά κέντρα της Καταλονίας (βορειοανατολικά), της ισπανικής περιφέρειας που συνορεύει με τη Γαλλία, ανακοίνωσαν πως θα ανοίξουν τη Δευτέρα, την ώρα που χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, αποφάσισαν να αναβάλουν το άνοιγμά τους λόγω της πανδημίας.

«Σε συμφωνία με την περιφερειακή κυβέρνηση (…), οι χιονοδρομικοί σταθμοί της Καταλονίας αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη σεζόν του σκι τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου», ανέφερε η ένωση σταθμών ACEM σε ένα δελτίο τύπου. «Θα ανοίξουμε σταδιακά περιορίζοντας την πώληση οργανωμένων ταξιδιών προκειμένου να αποφύγουμε τον υπερπληθυσμό», συμπλήρωσε η ένωση.

Θεωρητικά, μονάχα οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής θα μπορούν να πάνε για σκι εκεί, καθώς είναι μερικώς αποκλεισμένη. Η είσοδος ή η έξοδος από την Καταλονία δεν επιτρέπεται παρά για συγκεκριμένους λόγους, μα οι έλεγχοι είναι σποραδικοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments