Πολιτική

H απίστευτη δήλωση Θεοχάρη για τους θανάτους από κορωνοϊό

H απίστευτη δήλωση Θεοχάρη για τους θανάτους από κορωνοϊό
Χάρης Θεοχάρης: Ο υπουργός Τουρισμού, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η χώρα μας είναι 30ή στους θανάτους στην Ευρώπη από την πανδημία.

​​Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η χώρα μας είναι 30ή στους θανάτους στην Ευρώπη, λέγοντας πως είναι σε «ζηλευτή θέση».

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η χώρα μας είναι 30ή στους θανάτους στην Ευρώπη από την πανδημία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για το αν είμαστε σε καλή θέση με ρωτάτε. Στην τριακοστή θέση στους θανάτους είναι η χώρα μας στην Ευρώπη. Στην τριακοστή. Σε μια ζηλευτή θέση. Δεν θα θέλαμε ούτε έναν θάνατο. Η κυβέρνηση δεν χαίρεται για την προσπάθειά της, τα αποτελέσματα δεν είναι δικά της, είναι αποτελέσματα της πειθαρχίας της ελληνικής κοινωνίας».

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κύριος Θεοχάρης, ο υπουργός που διαχειρίστηκε με καταστροφικό τρόπο το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι, σήμερα ενημέρωσε τον ελληνικό λαό ότι η θέση της χώρας μας είναι «ζηλευτή» ως προς τον αριθμό νεκρών από την πανδημία. Η αλαζονεία της κυβέρνησης και του κυρίου Θεοχάρη το καλοκαίρι μας έχει κοστίσει ήδη πολύ ακριβά. Το να επιχαίρει για την πραγματικότητα των 3.000 νεκρών του τελευταίου μήνα είναι απλά προκλητικό και ενδεικτικό μιας κυβέρνησης που δεν νιώθει τι συμβαίνει γύρω της».

Κατερίνα Νοτοπούλου – Η λογική τελειώνει εκεί που αρχίζει ο κ. Θεοχάρης

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, ανέφερε: «Με θλίψη παρακολουθήσαμε άλλη μια κακοπαιγμένη παράσταση του Υπουργού Τουρισμού από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση κύρωσης του προϋπολογισμού του 2021. Με περισσή αμετροέπεια και θράσος μας παρουσίασε μια εικονική πραγματικότητα, εμμένοντας στα συνήθη ψέματά του. Όμως την αποτυχία της κυβέρνησης έχουν ήδη παραδεχτεί σε κρίση ειλικρίνειας τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη.

Το αλλοπρόσαλλο και επιπόλαιο άνοιγμα των συνόρων, έπληξε ανεπανόρθωτα το διεθνές κύρος της χώρας. Μια σειρά από επιτελικές παλινωδίες, βαφτίστηκαν από τον Υπουργό «υποδειγματικό άνοιγμα»:

  • παλινωδίες με τα καθυστερημένα υγειονομικά πρωτόκολλα,
  • ξενοδοχεία καραντίνας που είχαν εξαγγελθεί από τον Μάιο, όμως ο Τουρισμός άνοιξε και ξενοδοχεία καραντίνας ακόμη δεν υπήρχαν,
  • λάθη των κυβερνητικών στελεχών και έλλειψη στη μεταξύ τους συνεννόηση με αποτέλεσμα την υπονόμευση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Ακόμα θυμόμαστε την κατηγοριοποίηση των νησιών σε Α, Β και Γ κατηγορίας,
  • ασυνεννοησία με το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το άνοιγμα των διεθνών πτήσεων,
  • σύνορα που ανοιγόκλειναν χωρίς ενημέρωση στο παρά πέντε,
  • διεθνές ρεζιλίκι με την ταλαιπωρία εκατοντάδων ταξιδιωτών οι οποίοι αφού έφτασαν στα σύνορα έμαθαν πως τους απαγορεύεται η είσοδος,
  • συγκεχυμένες ανακοινώσεις για το άνοιγμα των συνόρων.

Η δε υγειονομική προστασία της χώρας στηρίχθηκε εξ ολοκλήρου σε έναν αμφιβόλου αποτελεσματικότητας αλγόριθμο. Η κυβέρνηση, αντί να προστατεύσει τους πολίτες και τον τουρισμό μας, βασιστηκε σε έναν αλγόριθμο χωρίς επαρκή επιστημονική τεκμηρίωση.

Τελικά ο αλγόριθμος «EVA» που διαφημιζόταν από τον κ. Μητσοτάκη ως πρωτοποριακός, «έτρεχε» λαμβάνοντας ως δεδομένα εισαγωγής τα ανακριβή στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, όπως δήλωσε ο Υπουργός κ. Χαρδαλιάς στις 7/12 στην ολομέλεια της Βουλής;

Ο Υπουργός Τουρισμού δεν δίστασε μάλιστα στην ομιλία του να βασιστεί σε ασύστολα ψεύδη.

Δεν δίστασε να ισχυριστεί ότι «με τα γρήγορα test θα μπορούμε να υποδεχτούμε περισσότερο κόσμο με ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια», όταν ο ίδιος δήλωνε στις 21/5 ότι τα γρήγορα τεστ δεν υιοθετήθηκαν γιατί δεν ήταν ασφαλή! Θέλετε μήπως κ. Υπουργέ να ξεχάσουμε τις αρχικές σας εξαγγελίες για μαζικά τεστ των εισερχόμενων τουριστών που θα έπρεπε να έχουν ελεγχθεί μέχρι και 72 ώρες πριν; Και τελικά, ξαφνικά, ανακοινώσατε ότι δεν θα υπάρχει υποχρέωση για τεστ και θα γίνονται μόνο δειγματοληπτικοί έλεγχοι; Με βάση ποια επιστημονική προσέγγιση και τεκμηρίωση προέκυψε αυτή η αλλαγή;

Δεν δίστασε προκλητικά να ισχυριστεί ότι η ΝΔ παρέλαβε την οικονομία με ανάπτυξη 2,8% στο 2ο τρίμηνο 2019. Όταν η ΝΔ την έριξε στο 1% στο 4ο τρίμηνο του 2019, πριν την πανδημία. Στο 1ο τρίμηνο του 2020 δε, κατάφεραν να μετατρέψουν την ανάπτυξη σε ύφεση 0,9%!

Δεν του έφταναν όμως τα παραπάνω ψεύδη, ακολούθησε κρεσέντο παραλογισμού:

«Με τη δική σας πρόταση για 700 εκατ. ευρώ στον εσωτερικό τουρισμό, θα είχαμε πάνω από 1.000 κρούσματα από τον Ιούλιο». Μετά τους «ανεύθυνους Θεσσαλονικείς» του κ. Γεωργιάδη, ακολούθησαν οι «ανεύθυνοι Έλληνες» του κ. Θεοχάρη. Την ίδια στιγμή βέβαια αναιρούσε τον εαυτό του καμαρώνοντας (!) για το δήθεν ενισχυμένο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού που εξήγγειλε, σταγόνα στο ωκεανό σε σχέση με τις πραγματικές απαιτήσεις, και το οποίο μάλιστα δήλωσε ότι θα συνεχίσει.

Δεν επιτρέπουμε στον κ. Θεοχάρη να κρύβει την δική του ανεπάρκεια πίσω από τtheις επιθέσεις του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο μονός που επιτέθηκε και επιτίθεται στον ελληνικό τουρισμό είναι ο κ. Θεοχάρης, ο υπουργός τουρίστας που έλεγε ότι η κρίση του κορονοϊού μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για τον ελληνικό τουρισμό, και που ακόμα και σήμερα όμως δεν έχει να δώσει λύσεις για τα προβλήματα του κόσμου του τουρισμού. Για τις επιχειρήσεις που πιέζονται από την έλλειψη ρευστότητας και τα χρέη, για τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, για όλους εκείνους που δίνουν την ψυχή τους για τον ελληνικό τουρισμό.

Η ομιλία του Υπουργού Τουρισμού είχε φαντάσματα, δράκους, ροζ σύννεφα, Μωυσή, μπόλικη φαντασία και σουρεαλισμό. Δεν είχε όμως ούτε σχέδιο για τον τουρισμό ούτε απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments