Ειδήσεις

Μανικιούρ – πεντικιούρ: Ανεβάζουν από σήμερα ρολά τα καταστήματα – Ποια τα μέτρα λειτουργίας

Μανικιούρ – πεντικιούρ: Ανεβάζουν από σήμερα ρολά τα καταστήματα – Ποια τα μέτρα λειτουργίας
Μανικιούρ - πεντικιούρ: Επαναλειτουργούν από σήμερα τα καταστήματα περιποίησης νυχιών. Αναλυτικά πως θα λειτουργήσουν.

Λειτουργούν και πάλι από σήμερα, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα με υπηρεσίες μανικιούρ και πεντικιούρ. Αν και αρχικά η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να μην ανοίξουν τελικά άλλαξε ρώτα καθώς εκτιμήθηκε ότι οι κίνδυνοι από τη μαύρη εργασία σε αυτόν τον κλάδο, ήταν πολύ πιο αυξημένοι από το συντονισμένο και υπό όρους άνοιγμα.

“Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Με αυτό το γνώμονα αποφάσισε να συνεχιστούν έως και τις 7 Ιανουαρίου τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του lockdown ώστε όλοι μαζί οι πολίτες με πίστη στις δυνάμεις μας να περάσουμε με ασφάλεια αυτές τις διαφορετικές γιορτές.

Από το πρωί της Τρίτης, τίθενται σε λειτουργία και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών. Τα φαινόμενα «μαύρης εργασίας» και καταστρατήγησης των υγειονομικών μέτρων στον χώρο αυτό είναι δυστυχώς εκτεταμένα, όπως φαίνεται και με μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) το Σαββατοκύριακο. Για αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον. Αναλυτικά στοιχεία για τους σχετικούς ΚΑΔ θα περιγράφουν με δελτίο τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αργότερα σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά στη χθεσινή ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σημειώνεται ότι όπως και για τα κομμωτήρια, έτσι και για τα καταστήματα καλλωπισμού ισχύουν τα ίδια μέτρα. Οι υπηρεσίες που ανοίγουν είναι οι εξής:

  • Υπηρεσίες μανικιούρ – πεντικιούρ / ΚΑΔ 96.02.13.04
  • Υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών / ΚΑΔ 96.02.13.05

Τα συγκεκριμένα καταστήματα θα μπορούν να τα επισκεφτούν πελάτες μόνο με ραντεβού, όπως και στα κομμωτήρια, ενώ τα καταστήματα θα πρέπει να έχουν διαχωριστικά τύπου plexiglass. Αναλυτικά τα μέτρα λειτουργίας τους:

  • Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
  • Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.
  • Ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
  • Υποχρεωτική χρήση γαντιών μιας χρήσης από το προσωπικό εργασίας.
  • Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ
  • Προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το ως άνω ωράριο.
  • Οι επιχειρήσεις με χώρους έως 100 τ.μ. θα εξυπηρετούν μέχρι 4 πελάτες και για χώρους πάνω από 100 τ.μ. θα μπορεί να προστίθεται ένας πελάτης ανά 15 τ.μ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments