Ελλάδα

Γώγος για ρεβεγιόν: «Χριστούγεννα μόνο με τα άτομα μιας οικογένειας που μένουν στο ίδιο σπίτι»

Γώγος για ρεβεγιόν: «Χριστούγεννα μόνο με τα άτομα μιας οικογένειας που μένουν στο ίδιο σπίτι»
Γώγος για ρεβεγιόν: «Δημιουργείται μια μικρή σύγχυση με τον αριθμό 9» παραδέχτηκε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας.

Στο πως πρέπει να εορταστούν τα φετινά Χριστούγεννα αναφέρθηκε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος, τονίζοντας ότι οι οικογένειες πρέπει να περάσουν την ημέρα μόνο με άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος εξήγησε ότι οι αριθμός 9 δεν παίζει κανέναν ρόλο καθώς θα μπορούσαν για παράδειγμα να βρεθούν μαζί τέσσερα ζευγάρια μέσα σε ένα σπίτι.

«Στη φάση αυτή χρειάζεται ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας» τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε: “Δεν θα πρέπει καν να χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν καθώς έχει την έννοια της γιορτής, της ολονύκτιας διασκέδασης και δεν υπάρχει ρεβεγιόν με μια οικογένεια”. Επίσης, σημείωσε ότι “η Επιτροπή έχει θέσει το θέμα και όλα τα μέλη της συμφωνούν με τη θέση για γιορτές μόνο με την οικογένεια που ζούμε στο ίδιο σπίτι”.

Πάντως παραδέχθηκε ότι δημιουργείται μια μικρή σύγχυση με τον αριθμό 9. «Από εκεί και πέρα, αν είναι τόσο μείζον το θέμα, φαντάζομαι θα το φέρουν και στην επιτροπή για να υπάρξει μια οριστική θέση», είπε και ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή δεν είναι όργανο που αποφασίζει αλλά είναι όργανο που γνωμοδοτεί.

«Ναι» στο αίτημα της Εκκλησίας σχετικά με τις λειτουργίες:

Ερωτώμενος για τα αιτήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τις λειτουργίες και τους πιστούς τη διάρκεια των εορτών, τα οποία έθεσε χθες ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  στον πρωθυπουργό, ο κ. Γώγος απάντησε ότι είναι ήπια και εκτίμησε ότι η Επιτροπή θα δώσει το «πράσινο φως» για την πραγματοποίησή τους.

Αυτά προτείνει η Εκκλησία:

Ο αρχιεπίσκοπος φέρεται να ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αρθεί ο περιορισμός των 9 πιστών σε ναούς και των 25 σε μητροπόλεις και να υπάρξει ρύθμιση ανάλογα με τα τετραγωνικά, δηλαδή ένας πιστός αν 10 τ.μ. και αυτοί να μην υπερβαίνουν τους 40. Αναλυτικά οι προτάσεις:

  • να επιτραπεί η ατομική λατρεία από την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και για όλη τη διάρκεια των εορτών.
  • να υπάρξει ακόμα μία Λειτουργία, την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, εκτός από εκείνη των Χριστουγέννων και των Φώτων, μαζί με τη δυνατότητα για διπλές Λειτουργίες.
  • να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών που θα μπορούν να βρίσκονται μέσα στις εκκλησίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments