Ελλάδα

Ληστεία Χαλάνδρι: Απείλησαν με βαριοπούλες οικογένεια – Έσυραν την κόρη από τα μαλλιά

Ληστεία Χαλάνδρι: Απείλησαν με βαριοπούλες οικογένεια – Έσυραν την κόρη από τα μαλλιά
Ληστεία Χαλάνδρι: Οικογένεια έζησε τρομακτικές στιγμές όταν ληστές μπούκαραν στο σπίτι τους.

Μια οικογένεια στο Χαλάνδρι βίωσε τρομακτικές στιγμές όταν τέσσερις κουκουλοφόροι ληστές μπήκαν στο σπίτι τους. Οι τέσσερις ληστές, που ήταν θηριώδεις σύμφωνα με τις περιγραφές, εισέβαλαν στο σπίτι της οδου Φιλικής Εταιρείας λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας αφού έσπασαν με βαριοπούλα την πόρτα της εισόδου.

Έπειτα μπήκαν μέσα, ανέβηκαν στον 1ο όροφο όπου βρίσκονται τα τρία υπνοδωμάτια όπου κοιμόντουσαν η 70χρονη ιδιοκτήτρια, ο σύζυγος και η κόρη τους και αφού κατέβασαν την ηλικιωμένη στο ισόγειο της ζητούσαν επίμονα να τους δώσει χρήματα και κοσμήματα για να μην της κάνουν κακό.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι ληστές για να την αναγκάσουν, ανέβηκαν στο υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν η κόρη της και την έσυραν απο τα μαλλιά στο ισόγειο. Η γυναίκα τους υπέδειξε μια τσάντα που περιείχε 8.000 ευρώ ενώ τους έδωσε και κοσμήματα. Ωστόσο, οι θηριώδεις ληστές με τις κουκούλες ήθελαν και άλλα. Τότε η 70χρονη τους ειπε οτι στο υπόγειο του σπιτιού υπάρχει χρηματοκιβώτιο όμως έχει χάσει τα κλειδιά. Οι δράστες, το ξηλωσαν και φεύγοντας το πήραν μαζί τους.

Όμως, σύμφωνα με την κατάθεση της γυναίκας, ήταν άτυχοι καθώς το χρηματοκιβώτιο ήταν άδειο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όση ώρα οι κουκουλοφόροι με τις βαριοπούλες αλώνιζαν και έκαναν πλιάτσικο στο σπίτι, ο σύζυγος που κοιμόταν στο τρίτο υπνοδωματιο, δεν κατάλαβε το παραμικρό.

Οι συμβουλές της Αστυνομίας σε περίπτωση ληστείας

  • Ειδοποιήστε το «100» ή το Αστυνοµικό Τµήµα της περιοχής σας αν παρατηρήσετε κάτι ύποπτο και φροντίστε να κρατήστε ελεύθερη την τηλεφωνική γραµµή µέχρι να φθάσει η Αστυνοµία.
  • Αποφεύγετε να διατηρείτε µεγάλα χρηµατικά ποσά ή αντικείµενα αξίας στο χώρο εργασίας σας.
  • Μην µεταφέρετε µεγάλα χρηµατικά ποσά. Αν δεν γίνεται αλλιώς µεταφέρετέ τα τµηµατικά.
  • Πραγµατοποιήστε τις συναλλαγές σας µε διακριτικότητα.
  • Ενεργοποιήστε το συναγερµό µε µυστικότητα και ήρεµες κινήσεις.
  • Προσπαθήστε να µείνετε ήρεµοι και να είστε προσεκτικοί σε επικίνδυνες ή απειλητικές καταστάσεις.
  • Αν αρχίσουν πυροβολισμοί πέστε στο έδαφος και καλυφθείτε. Θυμηθείτε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ζωή σας που οφείλετε να προστατέψετε στη διάρκεια µιας ληστείας.
  • Μην επιχειρήσετε ηρωισµούς.
  • Παρατηρήστε τη φυσική εμφάνιση των κλεφτών και άλλες λεπτομέρειες π.χ. ρούχα, οδό διαφυγής, αριθμό κυκλοφορίας οχήματος κλπ έτσι ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε την Αστυνομία να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες.
  • Μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες μέχρι να έρθει η Σήμανση, τυχόν διαρρηκτικά εργαλεία ή άλλα αντικείμενα που άφησαν οι διαρρήκτες πίσω τους.
  • Καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία.
  • Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες που θα σας δώσουν οι επιληφθέντες βαθμοφόροι της Αστυνομίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments