Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: Τα νοσοκομεία δεν έχουν αντοχές για το νέο κύμα διασποράς

ΠΟΕΔΗΝ: Τα νοσοκομεία δεν έχουν αντοχές για το νέο κύμα διασποράς
ΠΟΕΔΗΝ: Οποιαδήποτε χαλάρωση του lockdown μπορεί να αποβεί μοιραία, καθώς το ΕΣΥ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε ένα νέο κύμα

Προειδοποίηση από την ομοσπονδία των νοσοκομειακών για την άρση των μέτρων του lockdown. Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, το ΕΣΥ αυτήν την στιγμή είναι πάνω από τα όρια των αντοχών του και δεν θα αντέξει ένα νέο κύμα διασποράς λόγω της χαλάρωσης.  «Είμαστε πάνω από τα όρια των αντοχών μας, χάσαμε 12 συναδέλφους και 12 βρίσκονται διασωληνωμένοι. Το τίμημα είναι βαρύ», σημείωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Τώρα τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί αποκλειστικά και μόνο σε νοσοκομεία κορωνοϊού. Παρά το lockdown τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με περιστατικά. Ο ιός βρίσκεται στις οικογένειες, τις δουλειές, τις συγκοινωνίες, θα τρυπώσει στις εκκλησίες αν ανοίξουν. Οπουδήποτε», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

«Πολλοί ιερείς βρέθηκαν διασωληνωμένοι που διατυμπάνιζαν ότι η πίστη διώχνει τον κορωνοϊό», επισημαίνει.

«Μειώθηκαν οι εισαγωγές στο 30 με 40%, αλλά οι ΜΕΘ σε Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα είναι υπεργεμάτες. Αδειάζουν μερικές κλίνες αλλά δεν πρόκειται για κανονικές ΜΕΘ, αλλά τις έξτρα αυτοσχέδιες κλίνες. Δεν είναι κακό να αδειάζουν κάποιες χειρουργικές αίθουσες μήπως και επανεκκινηθούν κάποια σοβαρά χειρουργεία», υπογραμμίζει.

«Τα στοιχεία των νοσοκομείων ακόμη και στην Αττική δεν σηκώνουν εφησυχασμό, μετακινήσεις και μερική έστω άρση του lockdown». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, η κατάσταση στα νοσοκομεία διαμορφώνεται ως εξής:

Νοσοκομείο Σωτηρία: Νοσηλεύει στο σύνολο 257 περιστατικά χωρίς να υπάρχει μείωση. Ως εκ τούτω οι εισαγωγές με τα εξιτήρια είναι ισορροπημένα. Στις ΜΕΘ νοσηλεύει 68 περιστατικά με 16 κενά. Λειτούργησαν κλίνες ΜΕΘ των δωρεών και γι αυτό παρά την αύξηση των διασωληνωμένων δεν υπήρξε πρόβλημα.

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας: Οι εισαγωγές έπεσαν στο 50%. Νοσηλεύει 85 περιστατικά στις κλινικές από 130 το ανώτερο και η ΜΕΘ πάντα γεμάτη με 18 διασωληνωμένους.

Νοσοκομείο Βόλου: Είχε τρεις κλινικές κορωνοϊού γεμάτες. Τώρα έκλεισε τη μία και οι δύο είναι γεμάτες. Η ΜΕΘ γεμάτη με 8 διασωληνωμένους και η αίθουσα αρνητικής πίεσης γεμάτη με 5 ασθενείς.

Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Χθες, Δευτέρα, εφημέρευε και εισήχθησαν 69 περιστατικά. Νοσηλεύει 190 περιστατικά στις κλινικές και οι ΜΕΘ κανονικές και αυτοσχέδιες είναι γεμάτες με 24 ασθενείς.

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Νοσηλεύει 59 περιστατικά στις κλινικές και στις ΜΕΘ κανονικές και έξτρα 13 διασωληνωμένους στις 21 κλίνες. Χαρακτηριστικό είναι ότι από 7/12 έως 15/12 εισήχθησαν 37 ασθενείς με κορωνοϊό και πήραν εξιτήριο 42.

Νοσοκομείο Καβάλας: Οι εισαγωγές έπεσαν στο 50%. Νοσηλεύονται 112 περιστατικά από 150 το ανώτερο και η ΜΕΘ γεμάτη με 12 διασωληνωμένους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments