Πολιτική

Χατζηδάκης ΔΕΔΔΗΕ: «Ξεκινά το προσεχές διάστημα η μερική ιδιωτικοποίηση του»

Χατζηδάκης ΔΕΔΔΗΕ: «Ξεκινά το προσεχές διάστημα η μερική ιδιωτικοποίηση του»
Χατζηδάκης ΔΕΔΔΗΕ: Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας από το βήμα της Βουλής.

Την μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021. «Ξεκινά το προσεχές διάστημα η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ. Μια ιδιωτικοποίηση που θα είναι σημαντική ένεση ρευστότητας για τη ΔΕΗ. Μια ιδιωτικοποίηση για την οποία προαναγγέλλω από σήμερα, πως υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι η ιδιωτικοποίηση αφορά το 49 % του ΔΕΔΔΗΕ, με ισχυρά δικαιώματα για τους μετόχους μειοψηφίας.

Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως είναι τεράστιο και το ενδιαφέρον για επενδύσεις και στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και συνεχίζεται αδιάπτωτο μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις της κυβέρνησης. Μιλώντας για τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, σημείωσε πως «συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα την ορθή εφαρμογή του target model που, μαζί με τις διεθνείς συνδέσεις της χώρας, θα ενισχύσει τελικά τον ανταγωνισμό προς όφελος των καταναλωτών. Παιχνίδια με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας δεν θα γίνουν ανεκτά από καμία πλευρά».

Αναφορικά με τα προγράμματα τύπου «Εξοικονομώ» υπογράμμισε ότι κάθε χρόνο τα επόμενα τρία χρόνια, θα «τρέξουν» με μεγαλύτερο προϋπολογισμό. «Μόλις την Παρασκευή ξεκίνησε το νέο ‘Εξοικονομώ – Αυτονομώ’, με πόρους 900 εκατομμυρίων ευρώ και πολύ μεγαλύτερο εύρος καινοτόμων παρεμβάσεων. Θα ακολουθήσουν ακόμη μεγαλύτερα προγράμματα, καθώς επιδιώκουμε να αντλήσουμε 3 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης μέχρι το 2023. Για αυτούς που μένουν απέξω, θέλω να πω ότι του χρόνου τέτοιο καιρό, θα τρέχει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα. Το ίδιο και το 2022. Το ίδιο και το 2023», τόνισε.

Τέλος, κάνοντας ειδική μνεία στις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποκρίθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μάθει ακόμα από τα λάθη του, αλλά συνεχίζει να πολιτεύεται με ανευθυνότητα, με επιθετικότητα και με εμπάθεια, προτείνοντας λύσεις μαγικές. «Μετά από μία δεκαετή ταλαιπωρία, οι Έλληνες δεν εξαπατώνται τόσο εύκολα. Γνωρίζουν ότι, αν θέλουμε να ξορκίσουμε στην πράξη την προηγούμενη δεκαετία, αν θέλουμε να ξορκίσουμε παράλληλα την πολυεπίπεδη κρίση του 2020 και να σπάσουμε το ρόδι μπαίνοντας στο 2021, αυτό δεν θα το κάνουμε με μάγια και ευχολόγια. Θα το κάνουμε μόνο αν επιμείνουμε στην πορεία που ξεκίνησε με την πολιτική αλλαγή του 2019», κατέληξε ο υπουργός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments