Αθλητισμός

FIFA Awards: Καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι – Υπερκέρασε Ρονάλντο και Μέσι

FIFA Awards: Καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι – Υπερκέρασε Ρονάλντο και Μέσι
FIFA Awards: Ο Πολωνός στράικερ της Μπάγερν Μονάχου πήρε το πρώτο τέτοιο βραβείο της καριέρας του.

Η φράση «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» ταιριάζει απόλυτα στην αποψινή βραδιά όσον αφορά τα βραβεία της FIFA. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, σε μια χρονιά που δεν θα αποδοθεί η «Χρυσή Μπάλα», πήρε το βραβείο «The Best» για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία που δημοσίευσε το Squawka στο Twitter, βρέθηκε στην ψηφοφορία πάνω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Σάντιο Μανέ, ενώ στην πέμπτη ο Κέβιν Ντε Μπρούινε.

Ο Πολωνός στράικερ ήταν ευτυχισμένος για το βραβείο που του παρέδωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο. Θυμίζουμε ότι η εκδήλωση λόγω του κορωνοϊού, κατά βάση, γινόταν διαδικτυακά.

Δείτε την ανάρτηση της Μπάγερν Μονάχου για τον «Λέβα» μετά την απονομή του βραβείου

Καλύτερος προπονητής της σεζόν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ψηφίστηκε ο Γιούργκεν Κλοπ της Λίβερπουλ, μπροστά από τον Χάνσι Φλικ της Μπάγερν Μονάχου και τον Μαρσέλο Μπιέλσα της Λιντς, αν και δήλωσε έκπληκτος με το αποτέλεσμα.

Ο Γιούργκεν Κλοπ αναφέρθηκε, όπως συνηθίζει να κάνει, σε ολόκληρο τον σύλλογο της Λίβερπουλ και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ της ομάδας.

Κορυφαίος γκολκίπερ της χρονιάς αναδείχθηκε άλλος ένας παίκτης της Μπάγερν Μονάχου, ο Μάνουελ Νόιερ. Ο Γερμανός γκολκίπερ δήλωσε πολύ χαρούμενος για το βραβείο, καθώς, όπως τόνισε, έχουν υπάρξει σπουδαίοι Γερμανοί γκολκίπερ στο παρελθόν, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Τζανλουίτζι Μπουφόν και Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ.

Το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας», δηλαδή το βραβείο για το καλύτερο γκολ της χρονιάς, το πήρε ο Χέουνγκ Μιν-Σον για το απίθανο σλάλομ στο ματς της Τότεναμ με την Μπέρνλι όταν και έστειλε την μπάλα με φανταστικό τρόπο στα δίχτυα.

Η FIFA ανακοίνωσε και την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν: Άλισον (Λίβερπουλ), Αλεξάντερ Άρνολντ (Λίβερπουλ), Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ), Ντέιβις (Μπάγερν), Κίμιχ (Μπάγερν), Ντε Μπρούινε (Μάντσεστερ Σίτι), Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπάγερν-Λίβερπουλ), Μέσι (Μπαρτσελόνα), Λεβαντόβσκι (Μπάγερν), Ρονάλντο (Γιουβέντους).

Τα βραβεία για το γυναικείο ποδόσφαιρο

Σύμφωνα με τη FIFA, η Λούσι Μπρονζ από την Αγγλία που έπαιζε στη Λιόν και πήρε μεταγραφή φέτος στη Μάντσεστερ Σίτι ήταν η καλύτερη παίκτρια για το 2020.

Τον τίτλο για την κορυφαία γκολκίπερ του 2020 πήρε η Σάρα Μπουαντί που παίζει στη Λιόν. Κορυφαία προπονήτρια για το 2020 αναδείχτηκε η Σαρίνα Βίγκμαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην Κριστίν Σινκλέρ, η οποία έχει σημειώσει 186 γκολ για την Εθνική του Καναδά, τα περισσότερα από κάθε άλλον άντρα ή γυναίκα.

Δείτε την καλύτερη ενδεκάδα με τις γυναίκες παίκτριες

Τέλος, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι στην εκδήλωση υπήρξε αφιέρωμα για τον Ντιέγκο Μαραντόνα και τον Πάολο Ρόσι που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments