Διεθνή

Κορωνοϊός Γερμανία: Σχεδόν 27.000 κρούσματα σε 24 ώρες – Σε αυστηρό lockdown η χώρα

Κορωνοϊός Γερμανία: Σχεδόν 27.000 κρούσματα σε 24 ώρες – Σε αυστηρό lockdown η χώρα
Κορωνοϊός Γερμανία: Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η πανδημία του κορωνοϊού στη Γερμανία, με την Άνγκελα Μέρκελ να επιβάλλει γενικό lockdown σε όλη τη χώρα.

Νέα αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε στη Γερμανία, το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, 26.923 ήταν οι μολύνσεις στη χώρα. Ταυτόχρονα, 698 ασθενείς έφυγαν από τη ζωή εξαιτίας της νόσου, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 24.125.

Σημειώνεται πως οι 698 νεκροί μέσα σε μια μέρα καταγράφηκαν μία ημέρα μετά το αρνητικό ρεκόρ των 952 θανάτων.

Οι αριθμοί αυτοί καταγράφονται την ώρα που η χώρα μπαίνει σε γενικό, αυστηρό lockdown τουλάχιστον ως τις 10 Ιανουαρίου, αφού το μερικό lockdown που εφαρμόστηκε από τις 2 Νοεμβρίου δεν στάθηκε ικανό να ανακόψει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Έτσι, λίγες μόλις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, τα καταστήματα λιανικής, τα οποία ήταν μέχρι τώρα ανοιχτά, αναστέλλουν την λειτουργία τους, με εξαίρεση όσα πωλούν «απολύτως απαραίτητα» είδη: φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, σημεία πώλησης εφημερίδων και παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών, καταστήματα ειδών διατροφής και φροντίδας ζώων, καθώς και καταστήματα με εποχικά είδη.

Από χτες, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, έκλεισαν επίσης κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, στούντιο τατουάζ, ενώ κλειστές παραμένουν ούτως ή άλλως από τις αρχές Νοεμβρίου οι επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες λειτουργούν μόνο για να παραδίδουν φαγητό σε πακέτο, οι χώροι θεάματος, πολιτισμού και αθλητισμού. Σε λειτουργία παραμένουν ιδιωτικά ιατρεία, κέντρα εργο- λόγο- και φυσιοθεραπείας και ποδολογίας.

Επίσης, από χτες απαγορεύεται ακόμη η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιο χώρο, μέτρο που αυτή την εποχή αφορά κυρίως το ζεστό κρασί που διατίθεται στις παραδοσιακές υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές. Εξαίρεση θα αποτελέσουν κάποιες αγορές που επέλεξαν να λειτουργήσουν με σύστημα «drive-through».

Τα σχολεία, τα οποία κανονικά θα έκλειναν την 21η ή την 23η Δεκεμβρίου, έκλεισαν και αυτά από χτες, με την έκκληση της πολιτείας οι μαθητές να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι πριν συναντήσουν συγγενείς ή φίλους κατά την διάρκεια των εορτών. Σε αυτές τις συγκεντρώσεις, επιτρέπεται ωστόσο να συναντηθούν έως και πέντε πρόσωπα, χωρίς να υπολογίζονται παιδιά κάτω των 14 ετών.

Οι πολιτικές και υγειονομικές αρχές απευθύνουν ακόμη έκκληση να μην πραγματοποιηθούν «μη απαραίτητα» ταξίδια, στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, ενώ όποιος επιστρέφει από το εξωτερικό, θα πρέπει να μείνει σε δεκαήμερη προληπτική καραντίνα ή πενθήμερη, εφόσον υποβληθεί σε τεστ το αποτέλεσμα του οποίου είναι αρνητικό. Παράλληλα, οι εκκλησίες θα μπορούν κατά τις ημέρες των εορτών να λειτουργήσουν, μόνο ωστόσο στον βαθμό που είναι εφικτό να τηρείται η ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των πιστών, και πάντα με την χρήση προστατευτικής μάσκας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments