Διεθνή

Πρέσβης του Κατάρ: Προσβλέπω στην ενίσχυση και ενδυνάμωση της σχέσης μας με την Ελλάδα

Πρέσβης του Κατάρ: Προσβλέπω στην ενίσχυση και ενδυνάμωση της σχέσης μας με την Ελλάδα
Πρέσβης του Κατάρ: «Εκφράζω την εκτίμησή μου και τον έπαινο στην ελληνική κυβέρνηση, στον φιλικό ελληνικό λαό και στη μακροχρόνια και ιστορική φιλία μεταξύ του Κράτους του Κατάρ και της Ελλάδας».

Ο Πρέσβης του Κράτους του Κατάρ, Abdulaziz Ali Al-Namma, έδωσε ομιλία με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής του Κατάρ. «Με χαρά σας καλωσορίζω στην Εθνική Ημέρα του Κράτους του Κατάρ. Σας ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με την παρουσία σας».

«Γιορτάζουμε αυτήν την Εθνική Ημέρα το 2020 εξ αποστάσεως, μέσω τεχνικών οπτικής επικοινωνίας, σε εφαρμογή προληπτικών και προληπτικών μέτρων για τη διατήρηση της υγείας και της ασφάλειας όλων. Από το 2007, όταν το Κατάρ ξεκίνησε διπλωματικούς δεσμούς με την Ελλάδα, είδαμε τις διμερείς σχέσεις να ακμάζουν και ανανεώνουμε σήμερα τους δεσμούς της γόνιμης συνεργασίας που φέρνει φιλία στις δύο χώρες μας και ωφελεί τους πολίτες μας», σχολίασε.

Και συνέχισε πως παρόλο που έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια «μετά τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό στο κράτος του Κατάρ, η Ντόχα συνεχίζει να τηρεί την έκκλησή της για άνευ όρων διάλογο με βάση τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας κάθε χώρας.

Το κράτος του Κατάρ επιδιώκει πάντα να επιτύχει μια ειρηνική επίλυση διαφορών σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο μέσω διαμεσολάβησης και διπλωματικών και πολιτικών προσπαθειών, οι οποίες αποτελούν μια από τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής, η τελευταία από τις οποίες είναι οι ιστορικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών Κράτη και οι Ταλιμπάν».

Το κράτος του Κατάρ και τα Ηνωμένα Έθνη υπέγραψαν επίσης, ένα μνημόνιο συμφωνίας για τη δημιουργία του Διεθνούς Κόμβου για τις Συμπεριφορές για την Αντιτρομοκρατία στη Ντόχα. Στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της δημοκρατίας στη χώρα, η Αυτού Μεγαλειότης Σέιχ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι, ο Εμίρ της χώρας, ανακοίνωσε ότι οι πρώτες εκλογές του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2021.

Επιπλέον, το Κράτος του Κατάρ «διαφυλάσσει τον πολιτισμό και τη συνύπαρξη και συμβάλλει στην ενίσχυση του διαθρησκευτικού διαλόγου, στη στήριξη της συμμαχίας των πολιτισμών και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός και εκτός της χώρας», όπως ανέφερε ο Πρέσβης.

Παράλληλα, στις 9 Σεπτεμβρίου ετησίως ανακηρύχθηκε η Διεθνής Ημέρα για την Προστασία της Εκπαίδευσης από Επιθέσεις, υιοθετώντας την πρόταση της Υψηλότητας Sheikha/ Moza bint Nasser – Πρόεδρο του Ιδρύματος Κατάρ για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και την Κοινοτική Ανάπτυξη, επιπλέον των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος Εκπαίδευσης «Πάνω από Όλα» που συμβάλλουν στην παροχή εκπαίδευσης σε διάφορες κοινωνικές ομάδες της διεθνούς κοινότητας.

Ως μέρος της σοβαρής και συνεχούς προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, «το Κράτος του Κατάρ λειτούργησε για να ενισχύσει και να εφοδιάσει τον ιατρικό του τομέα με ανθρώπινα στελέχη και υλικοτεχνικές δυνατότητες, καθώς το κράτος παρείχε βοήθεια σε πολλές χώρες, ενώ η Qatar Airways συνέχισε να λειτουργεί πτήσεις για τον επαναπατρισμό χιλιάδων πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί εκτός των χωρών τους λόγω περιοριστικών μέτρων που προκαλούνται από την εμφάνιση του ιού».

Και τόνισε το εξής: «Δεν μπορώ να αναφέρω ότι η φιλοξενία του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIFA του 2022 από το Κατάρ θα είναι μια ασύγκριτη έκδοση σε όλη την ιστορία, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά σε μια Αραβική Επικράτεια. Παρά τον άδικο αποκλεισμό στο κράτος του Κατάρ και την ακμή της πανδημίας, πολλές εγκαταστάσεις και υποδομές που απαιτούνται για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν ολοκληρωθεί με διεθνή πρότυπα».

«Και εδώ, τονίζω ότι αυτή τη μέρα θα γίνουν τα εγκαίνια του γηπέδου Al Rayyan, που θα είναι το τέταρτο στάδιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου έτοιμο να φιλοξενήσει την εκδήλωση. Τέλος, εκφράζω την εκτίμησή μου και τον έπαινο στην ελληνική κυβέρνηση, στον φιλικό ελληνικό λαό και στη μακροχρόνια και ιστορική φιλία μεταξύ του Κράτους του Κατάρ και της Ελλάδας, και προσβλέπω στην επιμονή της εργασίας για την ενίσχυση και ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ των δύο χωρών μας», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments