Ελλάδα

Οι αλλαγές στα sms 13033 μετά τα νέα μέτρα

Οι αλλαγές στα sms 13033 μετά τα νέα μέτρα
SMS 13033: Στις περιοχές που ισχύουν τα νέα μέτρα, όπως είναι λογικό υπάρχουν και αλλάγές όσον αφορά τη χρήση των SMS για να βγαίνουμε από το σπίτι.

Μετά την αυστηροποίηση του lockdown στη Δυτική Αττική, υπάρχουν αλλαγές και στα SMS για τον τρόπο που θα βγαίνουν από το σπίτι οι πολίτες στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας – Ειδυλλίας. Με βάση τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τα οποία ισχύουν από σήμερα το πρωί στις 6:00, οι κωδικοί μετακίνησης ισχύουν έως τις 18:00 το απόγευμα, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα ισχύουν έως τις 22:00 το βράδυ.

Τρεις είναι οι λόγοι για τους οποίους οι πολίτες σε αυτές τις περιοχές θα βγαίνουν από το σπίτι μετά τις 18:00: για εργασία, για σοβαρό λόγο υγείας, για σύντομη βόλτα με το κατοικίδιό τους κοντά στην οικία τους.

Για τους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας – Ειδυλλίας από σήμερα ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Eπέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00- 05:00 (6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί) εξαιρουμένων των εργαζομένων και μόνο οι οποίοι θα μπορούν να μετακινούνται από την οικεία τους και προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Aναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου ακόμα και με τη μέθοδο του click away, των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, των βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων.
  • Αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών κάθε δόγματος εξαιρουμένων των εξόδιων ακολουθιών με παρουσία μόνο στενών συγγενών που δεν θα ξεπερνούν τα 10 άτομα καθώς και η αναστολή ελεύθερης πρόσβασης σε ναούς για ατομική προσευχή και η τέλεση όλων των εκκλησιαστικών λειτουργιών μόνο με παρουσία κληρικών.
  • Μαζική εφαρμογή ελέγχων στον πληθυσμό των εν λόγω περιοχών με χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) και με καθετοποιημένη σε βάθος ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών αυτών. Ιδιαίτερη έμφαση των παραπάνω ελέγχων θα δοθεί στις περιοχές Νέα Ζωή, Νεόκτιστα, ‘Ανω και Κάτω Φούσα, Γκορυτσά, Σοφό του δήμου Ασπροπύργου αλλά και στην ευρύτερη της Ελευσίνας και της Μάνδρας περιοχή.
  • Εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζομένους των επιχειρήσεων της περιοχής από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της  και των ενόπλων δυνάμεων.  Ενθαρρύνεται και συστήνεται στις επιχειρήσεις, ελέγχους προσωπικού με ίδια μέσα με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών τους και για την διενέργεια των περιοδικών αυτών ελέγχων θα ακολουθηθεί το μοντέλο 0-5-10, δηλαδή ο έλεγχος την 1η, την 5η και την 10η μέρα.
  • Αποφασίζεται μοριακός έλεγχος κάθε 5 μέρες στους εργαζόμενους όλων των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων των περιοχών αυτών.
  • Μαζική διανομή προστατευτικών μασκών με μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
svg%3E
  • Απομόνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομείο, σε χώρους και δομές που έχουν ήδη εξασφαλιστεί γι αυτό το σκοπό από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ειδικά σε περιπτώσεις που οι κατ’ οίκον απομόνωση δεν κρίνεται εφικτή και εγκυμονεί κινδύνους για άλλα μέλη της οικογένειας.

  • Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών στους δήμους αυτούς, καθώς και ο υποχρεωτικός έλεγχος με χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) σε μικροπωλητές ως προϋπόθεση για την παροχή άδειας μετακίνησης εργασίας σε άλλες περιοχές και ο περιοδικός έλεγχος αυτών ανά τριήμερο.
  •  Υλοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης από κοινού με τους δήμους των περιοχών αυτών και την αντιπεριφέρεια και σε συνεργασία με ΕΟΔΥ και γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τη συμμετοχή επιστημόνων από τον χώρο των κοινωνικών επιστημών (ψυχολόγων, ανθρωπολόγων, κοινωνιολόγων) λόγω του εξειδικευμένου πληθυσμιακού προφίλ των περιοχών αυτών.
  • Εντατικοποίηση εκτεταμένων ελέγχων τήρησης εφαρμογής των προτεινόμενων μέτρων και η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών στις περιοχές αυτές.

Θυμηθείτε τους κωδικούς μετακίνησης που στέλνουμε στο 13033

Οι έξι κωδικοί που πρέπει να στέλνουν στον αριθμό 13033 οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους είναι οι εξής:

  • 1 – Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • 2- Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα, όπως είναι το συνεργείο, ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • 3- Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • 4- Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  • 5- Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • 6 – Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments