Τεχνολογία

ΗΠΑ: 38 πολιτείες προσφεύγουν κατά της Google, κατηγορώντας τη για μονοπωλιακή πρακτική

ΗΠΑ: 38 πολιτείες προσφεύγουν κατά της Google, κατηγορώντας τη για μονοπωλιακή πρακτική
ΗΠΑ: Προβλήματα για την Google μετά από την προσφυγή 38 πολιτειών για τη μονοπωλιακή πρακτική της.

Οι γενικοί εισαγγελείς 38 Πολιτειών των ΗΠΑ υπέβαλαν σήμερα Παρασκευή αγωγή εναντίον της Google για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας κατηγορώντας την δημοφιλή μηχανή αναζήτησης για πρακτικές που αλλοιώνουν τον ανταγωνισμό στη διαχείριση των διαφημίσεων.

“Οι Πολιτείες ισχυρίζονται ότι η Google διατηρεί παράνομα την μονοπωλιακή της δύναμη στις μηχανές αναζήτησης και σε συναφείς διαφημιστικές αγορές μέσω μιας σειράς συμβάσεων και αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς”, ανέφερε η ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα του Κολοράντο, που ηγείται της προσφυγής. Οι Πολιτείες ζητούν την ενοποίηση της αγωγής τους με εκείνη που υπέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την γενική εισαγγελία του Κολοράντο.

Τον Οκτώβριο, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκίνησε επίσης δικαστικό αγώνα κατά της Google, κατηγορώντας την ότι έχει δημιουργήσει ένα «παράνομο μονοπώλιο» στην αναζήτηση στο διαδίκτυο και στη διαφήμιση. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1998, κατηγορείται ότι έκανε χρήση (και κατάχρηση) διαφόρων τεχνικών για να αποκλείσει τους ανταγωνιστές της από την αγορά αυτή.

Google Dark Mode: Το δοκιμάζει στη desktop έκδοση της αναζήτησης

ίσκεται και η . Βέβαια η μηχανή αναζήτησης είναι διαθέσιμη σε dark mode μόνο στα κινητά και στα Tablet. Φυσικά η πρόθεση της εταιρίας είναι κάτι αντίστοιχο να γίνει και σε desktop έκδοση της και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές.

Η ιστοσελίδα 9to5Google έφερε στη δημοσιότητα τα πρώτα screenshots που μας δίνουν μια εικόνα από το νέα θέμα. Η εταιρεία προσφέρει ήδη την επιλογή του dark mode σε κάποιες υπηρεσίες της, όπως τα  και Google Keep, ενώ πειραματίζεται με ένα “καθολικό” dark mode από τον περασμένο Μάιο, όταν και έδωσε την επιλογή μέσω των flags του Chrome browser. Από τις φωτογραφίες ξεχωρίζει το logo της Google που είναι πλέον απλά άσπρο και όχι πολύχρωμο. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα έχουμε όλοι τη δυνατότητα για το μαύρο Google. svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments