Διεθνή

Η διαφήμιση έκπληξη στους New York Times για τα Ελληνοτουρκικά

Η διαφήμιση έκπληξη στους New York Times για τα Ελληνοτουρκικά
New York Times: Πρόκειται για πέντε επιχειρηματίες που ύψωσαν τη φωνή τους απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Με τίτλο «η Τουρκία και η Ελλάδα μπορούν και πρέπει να ζήσουν μαζί», οι ομογενείς επιχειρηματίες των ΗΠΑ, Τζον Κατσιματίδης (John A. Catsimatidis), Άντριου Λιβέρης (Andrew Liveris), Ντένις Μεχίελ (Denis Mehiel), Μάικλ Ψαρός (Michael Psaros) και Τζορτζ Στάμας (George P. Stamas) σε καταχώρησή τους στην εφημερίδα New York Times ζητούν τη στήριξη των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά ζητήματα.

Πρόκειται για πέντε επιχειρηματίες που ύψωσαν τη φωνή τους απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, εν μέσω της επιβολής των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας. Είναι μια ολοσέλιδη… διαφήμιση στην εφημερίδα New York Times, μια παρέμβαση την οποία πραγματοποίησαν οι πέντε επιφανείς ομογενείς επιχειρηματίες.

Ποιοι είναι οι 5 αυτοί επιχειρηματίες;

Ζητάμε «οι Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων για να εμποδίσουν την κλιμάκωση της έντασης που επιχειρείται από την Τουρκία και να στηρίξουν τη θέση της Ελλάδας υπέρ της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θαλάσσης, και υπέρ της βελτίωσης των σχέσεων μέσω του διαλόγου, ενώ παράλληλα να συμβάλλουν στο να αποφεύγονται οι απειλές βίας, η στρατιωτική δραστηριότητα και η φιλοπόλεμη ρητορική».

Τζον Κατσιματίδης

Είναι από τους πλέον αναγνωρίσιμους ομογενείς και σήμερα το όνομά του φιγουράρει στις λίστες με τους πιο πλούσιους Αμερικανούς καθώς η προσωπική του περιουσία περιλαμβάνει 3,3 δισεκατομμύρια. Γεννήθηκε σε μια από τις λιγότερες προνομιούχες συνοικίες του Χάρλεμ από μια οικογένεια Ελλήνων μεταναστών. Ο πατέρας του ήταν φαροφύλακας στη Νίσυρο.

Άντριου Λιβέρης

Πρόκειται για έναν άνδρα που έχει αφήσει το δικό του στίγμα όχι μόνο στην ομογένεια, αλλά και στον αμερικανικό επιχειρηματικό κόσμο. Έχει συνδέσει το όνομά του με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες χημικών στον κόσμο. Υπήρξε διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της επιτυχημένης πολυεθνικής« The Dow Chemical Company». Παρά τα λαμπρά επιχειρηματικά του επιτεύγματα και εκείνος έχει ταπεινή καταβολή.

Ντένις Μεχίελ

Θεωρείται επιτυχημένος επενδυτής ενώ είχε στο παρελθόν θέσει υποψηφιότητα για την θέση του Αντικυβερνήτη. Θεωρείται ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Ταμείου Κυπριοπαίδων, αλλά έχει παίξει και καταλυτικό ρόλο στην ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν. Είναι, άλλωστε, ο πρόεδρος του Οργανισμού «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου», ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός, σύμφωνα  με το protothema, ο οποίος έχει ως αποκλειστική ευθύνη την ανοικοδόμηση του Ναού του Αγίου Νικολάου.

Μάικλ Ψαρός

Έχει τη δική του εντυπωσιακή διαδρομή. Κατάγεται από το νησί της Χίου, το οποίο υπεραγαπά και στηρίζει οικονομικά. Είναι συνιδρυτής, συνέταιρος και συν-διευθύνων σύμβουλος της “KPS Capital Partners”,  μιας κοινοπραξίας οικογενειακών κεφαλαίων με ενεργητικό της τάξεως των $5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που επενδύει σε διαφόρων ειδών βιομηχανίες. Η KPS Capital Partners απασχολεί δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων.

Τζόρτζ Στάμας

Ο Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Στάμας είναι ένας εκ των τεσσάρων νέων εταιρικών συνεργατών της διεθνούς νομικής εταιρείας Gibson, Dunn & Crutcher LLP. Έχει θητεύσει σε κάποια από τα ισχυρότερα δικηγορικά γραφεία της Νέας Υόρκης και ειδικεύεται σε συγχωνεύσεις και εξαγορές επιχειρήσεων και σε συναλλαγές εταιρικών τίτλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments