Αθλητισμός

Πάμπλο Γκαρσία ΠΑΟΚ: Κοιτάζει για παίκτες και στην Ουρουγουάη

Πάμπλο Γκαρσία ΠΑΟΚ: Κοιτάζει για παίκτες και στην Ουρουγουάη
Πάμπλο Γκαρσία ΠΑΟΚ: Ο Ουρουγουανός τεχνικός του «Δικέφαλου» έχει αρχίσει τις επαφές και με ανθρώπους από την πατρίδα του εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Πώς εμπλέκεται ο Ολυμπιακός.

Με την μεταγραφική περίοδο να πλησιάζει ο Πάμπλο Γκαρσία εκτός από τις συζητήσεις που έχει με τον Όλαφ Ρέμπε για την ενίσχυση του «Δικέφαλου» από τις αγορές που έχει άκρες ο ίδιος, έχει αρχίσει να κοιτάζει για «λαβράκια» και προς την πατρίδα του, την Ουρουγουάη.

Στο θέμα αναφέρεται η «Εφημερίδα των Συντακτών» που σημειώνει ότι: «Ο Πάμπλο Γκαρσία ψάχνει να βρει παίκτες που θα μπορούσε να φέρει στον ΠΑΟΚ από την πατρίδα του την Ουρουγουάη. Και στην προσπάθειά του αυτή προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες και από καλούς φίλους του. Ένας από αυτούς είναι και ο Χόρχε Μπάριος, παλιός άσος του Ολυμπιακού που έχει επαφή με το ποδόσφαιρο, αφού διατηρεί δική του Ακαδημία».

Για όσους δεν τον ξέρουν ή δεν τον θυμούνται, ο Χόρχε Μπάριος έπαιξε στον Ολυμπιακό από το 1985 έως το 1987. Μετά τη φυγή του από τον Πειραιά, αγωνίστηκε στον Λεβαδειακό από το 1987 έως το 1981. Στη συνέχεια επέστρεψε στη χώρα του για να αγωνιστεί για μια σεζόν στην Πενιαρόλ, ενώ έκλεισε την καριέρα του στη Μοντεβιδέο Γουόντερερς το 2000.

Από αυτή την ομάδα, άλλωστε, τον είχε αποκτήσει ο Ολυμπιακός. Ο Μπάριος φορούσε τη φανέλα της από το 1977 μέχρι το 1985, όταν ήρθε στον Πειραιά.

Το καλοκαίρι του 1985, ο Σταύρος Νταϊφάς βρισκόταν σε αναζήτηση μέσου απ’ το εξωτερικό προκειμένου να αναπληρώσει το κενό που άφηνε ο Νορβηγός Ρόγκερ Άλμπερτσεν, που ήθελε να επιστρέψει στη χώρα του. Ο Νταϊφάς, ήταν λάτρης των Ουρουγουανών για το δυνατό και παθιασμένο παιχνίδι τους. Το καλοκαίρι του 1983, μετά την κατάκτηση του τίτλου, είχε πει πως «… με έναν Ουρουγουανό σε κάθε γραμμή, φτιάχνω την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης». Βρήκε λοιπόν, στο πρόσωπο του αρχηγού της εθνικής Ουρουγουάης τον «εξολοθρευτή» που έψαχνε για τη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Ο Μπάριος ντύθηκε στα «ερυθρόλευκα» και με το δυναμικό παιχνίδι του κέρδισε τον απαιτητικό κόσμο του Ολυμπιακού. Με τους «ερυθρόλευκους» έπαιξε 49 φορές και σκόραρε δύο γκολ, ενώ με τον Λεβαδειακό είχε 113 συμμετοχές και 6 γκολ. Με την Εθνική Ουρουγουάης αγωνίστηκε 61 φορές και πέτυχε 4 τέρματα.

Τώρα, μετά από τόσα χρόνια, μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ με τους παίκτες που ετοιμάζει στην Ακαδημία του. Πώς τα φέρνει ο καιρός…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments