Πολιτική

Ζέρβας κορωνοϊός: Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε να κάνει πρώτος το εμβόλιο

Ζέρβας κορωνοϊός: Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε να κάνει πρώτος το εμβόλιο
Ζέρβας κορωνοϊός: Το καλό παράδειγμα εν όψει του εμβολιασμού θέλει να δώσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο Κώστα Ζέρβας ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να είναι ο πρώτος ή από τους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο για να δώσει το σωστό παράδειγμα στους πολίτες. Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο δήμαρχος είπε η κίνηση αυτή δεν έγινε για να λάβει τη θέση κάποιου που έχει αξιολογηθεί να εμβολιαστεί με προτεραιότητα, βρίσκεται σε ευπαθής ομάδα ή ανήκει στο υγειονομικό προσωπικό, «αλλά για να καταδείξω ότι όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στην ανάσχεση της πανδημίας, με το ‘μαγικό’ αυτό όπλο που μας έδωσε και τόσο γρήγορα η επιστήμη».

«Καλώ από το βήμα αυτό και όλους τους επικεφαλής, όλους τους συμβούλους, να δηλώσουν και να πράξουν το ίδιο», επισήμανε. «Χρειάζεται πάντα η αντιπολίτευση, χρειάζεται κριτική, αντιπροτάσεις, χρειάζεται όμως και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, στους γιατρούς, στους επιστήμονες, εμπιστοσύνη και προβολή της αλήθειας», πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας.

Ο ίδιος απευθυνόμενος στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισε ότι: «Δεν θα με βάλετε σε κόντρα ή σύμμαχο με την κυβέρνηση. Είμαι μαζί, στρατιώτης της προσπάθειας να περάσει η πόλη και η χώρα μας αυτή την πανδημία. Και θα στηρίξω και θα απαιτήσω, και θα το πράξω όπως και όταν πρέπει. Όταν ερωτηθώ αλλά και όταν αυτό δεν συμβεί και κρίνω ότι πρέπει να το κάνω. Όλα αυτά πάντα με υπευθυνότητα, με σύνεση και εγρήγορση».

Όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ύστερα από ενημέρωση που είχε ο ίδιος από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου, για τις μετρήσεις στα λύματα της Θεσσαλονίκης, «μετά από επτά ολόκληρες εβδομάδες που είναι η πόλη μας σε lockdown καταφέραμε και γυρίσαμε τον χρόνο περίπου στις 24-25 Οκτωβρίου».

«Τα αποτελέσματα αυτά τα βλέπουμε και στα καθημερινά δελτία που υπάρχουν με τον αριθμό των κρουσμάτων που βρίσκονται στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Βλέπουμε επίσης, ότι ευτυχώς τα κρούσματα καταλήγουν σε λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία, παρόλα αυτά η κατάσταση στα νοσοκομεία μας εξακολουθεί να είναι φορτωμένη», σημείωσε ακόμα ο δήμαρχος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments