Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας σήμερα ο πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας σήμερα ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρόκειται για μία συμβολική επίσκεψη ενόψει της άφιξης των εμβολίων κατά του κορωνοϊού την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου.

Στη Θεσσαλονίκη, τα Γιαννιτσά, την Έδεσσα και την Βέροια θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για μια σύντομη περιοδεία, ώστε να επισκεφτεί νοσοκομεία και κέντρα Υγείας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ξεκινήσει από το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης, «Η Μέλισσα», και συνέχεια θα μεταβεί στα Γιαννιτσά όπου θα επισκεφτεί το νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας. Ακολούθως, θα επισκεφτεί το νοσοκομείο της Έδεσσας και το νοσοκομείο της Βέροιας.

Πρόκειται για συμβολικές επισκέψεις ενόψει της άφιξης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα στις 27 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε χτες μήνυμα σε όλους τους πολίτες, καλώντας τους να συμμετέχουν στα τυχαία δειγματοληπτικά τεστ, συμβάλλοντας στον περιορισμό της πανδημίας. «Ο τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος για την παρακολούθηση ασυμπτωματικών φορέων covid είναι μία πτυχή της εθνικής στρατηγικής κατά του κορωνοϊού. Η συνδρομή των πολιτών σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια είναι καθοριστικής σημασίας» έγραψε στο twitter αναρτώντας το libk για την συμμετοχή των πολιτών στα τεστ.

«Στις 26 Δεκεμβρίου οι πρώτες δόσεις στην Ελλάδα – Στις 27 ξεκινά η διαδικασία»

Χθες ο πρωθυπουργός έδωσε το χρονοδιάγραμμα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στο Υπουργικό Συμβούλιο σημειώνοντας: “Το ζήτημα του μαζικού εμβολιασμού, θα το χαρακτήριζα το μεγάλο εθνικό στοίχημα των επόμενων μηνών. Σε αυτό το διάστημα προφανώς θα εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του ιού. Αλλά αυτές είναι δύο παράλληλες προσπάθειες, βρίσκονται σε πλήρη αλληλεξάρτηση. Όσο πιο πιστά τηρούνται τα πρώτα, τα μέτρα περιορισμού δηλαδή, τόσο ευκολότερα θα αίρονται οι περιορισμοί και όσο περισσότεροι πολίτες θα εμβολιάζονται τόσο πιο κοντά θα έρχεται και το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα”.

Παράλληλα τόνισε: “Όπως γνωρίζετε οι ευρωπαϊκές αρχές ενέκριναν μόλις το εμβόλιο της Pfizer. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας στις 26 Δεκεμβρίου θα βρίσκονται εδώ οι πρώτες δόσεις. Την επομένη κιόλας μέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, για να επεκταθούν σταδιακά στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία έχουν ήδη οργανωθεί. Υπάρχει, όπως γνωρίζετε, ένα πολύ λεπτομερές σχέδιο μεταφοράς, φύλαξης, διανομής του εμβολίου. Υπάρχει ένα σχέδιο, μία εκστρατεία για την ενημέρωση του πληθυσμού, όπως και για την οργάνωση των εμβολιασμών, με εμπλοκή σχεδόν του συνόλου της Δημόσιας Διοίκησης, των Δήμων, αλλά και όπου αυτό είναι απαραίτητο, των Ενόπλων Δυνάμεων”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments