Αθλητισμός

Ζαγοράκης ΕΠΟ: Τι ισχύει για την προεδρία της Ομοσπονδίας

Ζαγοράκης ΕΠΟ: Τι ισχύει για την προεδρία της Ομοσπονδίας
Ζαγοράκης ΕΠΟ: Πρόεδρο κοινής αποδοχής θέλει ο Λευτέρης Αυγενάκης. Μπορεί ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 να είναι αυτός;

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της προεδρίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ). Ο Σταύρος Ψαρόπουλος παραμένει υποψήφιος και υποδεικνυόμενος από 45 ενώσεις. Η διάταξη του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, προβλέπει ότι μπορεί να είναι υποψήφιος μέχρι 31/12/2021, πιάνει δηλαδή όλο το έτος, παρά το γεγονός ότι γίνεται 70 ετών, που είναι το ηλικιακό όριο τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, την ίδια ώρα υπάρχει στο τραπέζι και το όνομα του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Ο υφυπουργός προσανατολίζεται σε πρόεδρο κοινής αποδοχής και το όνομα του πρωταθλητή Ευρώπης το 2004 φαντάζει το ιδανικό. Σύμφωνα με το Metropolis 95.5, ο Ολυμπιακός συμφωνεί με την ενδεχόμενη αυτή προεδρία, όπως συμφωνεί και η κυβέρνηση. Μάλιστα, στο ραδιοφωνικό σταθμό σημειώθηκε, όπως και στη Metrosport πως το γεγονός ότι ο Ζαγοράκης ναι μεν είχε διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωβουλή, όμως δε διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία, δίνει ελευθερία κινήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου για να τον προσεγγίσει.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο με την Ευρωβουλή, οπότε ο 49χρονος πρώην ποδοσφαιριστής μπορεί να διατηρήσει τη θέση του και τον μισθό του στις Βρυξέλλες, καθώς δεν θα πληρώνεται ως πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Το μόνο εμπόδιο είναι ότι η κυβέρνηση εξετάζει την περίπτωση ο εκάστοτε πρόεδρος να έχει πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Κάτι που ο Ζαγοράκης δεν διαθέτει. Αυτό άλλωστε λέει και το καταστατικό της ΕΠΟ και προκειμένου να αλλάξει θα πρέπει να προηγηθεί γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας. Τέλος, σημειώνεται ότι δεν έχουν εκφράσει άποψη επί του θέματος ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Υπενθυμίζεται, ότι η εκλογές έχουν μετατεθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για τις 19 Ιανουαρίου.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που προωθείται ως πρόεδρος κοινής αποδοχής, έχει διαμηνύσει πως θα δεχθεί μόνο αν συναινέσουν οι τέσσερις «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου και στο συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα έχει τη δική του ομάδα με πρώην συμπαίκτες του στην Εθνική αλλά και τεχνοκράτες παράγοντες. Τόσο η θέση του CEO, που FIFA και UEFA μέσω της Ολιστικής Μελέτης ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη είναι τα σημεία πάνω στα οποία θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία από τους Big-4.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments