Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: Νέα αύξηση κρουσμάτων – Σε ισχύ αυστηρότερα μέτρα

Ιταλία κορωνοϊός: Νέα αύξηση κρουσμάτων – Σε ισχύ αυστηρότερα μέτρα
Ιταλία κορωνοϊός: Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 18.040 μολύνσεις και έφυγαν από τη ζωή 505 πολίτες.

Στο έλεος της πανδημίας του κορωνοϊού έχει αφεθεί η γειτονική Ιταλία. Μόνο τι τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 18.040 περιστατικά μόλυνσης της Covid-19. Το ίδιο διάστημα έφυγαν από τη ζωή εξαιτίας της νόσου 505 άνθρωποι. Σημειώνεται, ότι χθες, τα κρούσματα ήταν 14.552, με 553 νεκρούς.

Επίσης, το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 193.777 διαγνωστικά τεστ και το 9,3% προέκυψε θετικό. Από την αρχή της πανδημίας η Ιταλία καταμετρά 70.900 θανάτους και 2.009.317 κρούσματα. Στις ΜΕΘ της χώρας, οι ασθενείς σήμερα είναι 35 λιγότεροι από την προηγούμενη μέρα, και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 402 λιγότεροι.

Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα από σήμερα:

Από σήμερα, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, η χώρα μετατρέπεται σε μια μεγάλη «κόκκινη ζώνη» μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, με τους πολίτες να είναι πολύ περιορισμένοι και τον Τζουζέπε Κόντε να προειδοποιεί για νέα μέτρα αν υπάρξει τρίτο κύμα. Οι αυστηροί περιορισμοί έχουν ως εξής:

  • Οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι μόνον για να μεταβαίνουν στον χώρο εργασίας τους, για λόγους υγείας, για να ψωνίσουν είδη πρώτης ανάγκης και για άλλες έκτακτες ανάγκες.
  • Οι εμπορικές επιχειρήσεις που θα εξακολουθούν να λειτουργούν, είναι τα φαρμακεία, τα μπακάλικα και τα super markets, τα καπνοπωλεία, τα περίπτερα αλλά, αυτή τη φορά, θα κρατήσουν σηκωμένα τα ρολά και τα κομμωτήρια καθώς και τα καταστήματα που πωλούν παιχνίδια. Πρόκειται για μια μικρή «παραχώρηση», λόγω των γιορτών.
  • Σχετικά με τις γιορτές, δύο άτομα από κάθε οικογένεια θα μπορούν να επισκέπτονται, κάθε μέρα, ένα φιλικό ή συγγενικό τους σπίτι.
  • Για κάθε μετακίνηση, όπως και την περασμένη άνοιξη, οι πολίτες θα πρέπει να κρατούν μαζί τους υπεύθυνη δήλωση, την οποία πρέπει να παραδίδουν, πλήρως συμπληρωμένη, στην αστυνομία ή τους καραμπινιέρους, σε περίπτωση ελέγχου.
  • Στις 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου και στις 4 Ιανουαρίου η Ιταλία θα γίνει «πορτοκαλί ζώνη» και θα ξαναλειτουργήσουν πλήρως όλα τα καταστήματα, αλλά όχι τα καφέ, μπαρ και τα εστιατόρια. Οι Ιταλοί θα μπορούν να βγουν εκτός των ορίων του δήμου όπου διαμένουν, αλλά όχι και εκτός περιφέρειας.

Προειδοποιήσεις από τον Κόντε:

«Αν τον Ιανουάριο αυξηθεί ο δείκτης μετάδοσης Rt, αν υπάρξει τρίτο κύμα της πανδημίας ή εντοπιστεί μια νέα επικίνδυνη μετάλλαξη, η χώρα μπορεί να βρεθεί και πάλι σε κόκκινη ζώνη, με πιο αυστηρά μέτρα», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση της Rai.

Τέλος, όπως μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La7, τα τελευταία στοιχεία του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της χώρας δείχνουν ότι ο δείκτης μετάδοσης Rt, πανιταλικά βρίσκεται στο 0,9 και ότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζει συνεχή άνοδο, την ώρα που οι ειδικοί του Ινστιτούτου υπογραμμίζουν ότι ο κορωνοϊός συνεχίζει να μεταδίδεται ευρέως, και με άκρως επικίνδυνο τρόπο, σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments