Ελλάδα

Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: Έφτασαν οι πρώτες δόσεις στην Ελλάδα – Την Κυριακή ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: Έφτασαν οι πρώτες δόσεις στην Ελλάδα – Την Κυριακή ξεκινούν οι εμβολιασμοί
Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: Στη χώρα μας βρίσκονται τα πρώτα 9.000 εμβόλια κατά της Covid-19. Yγειονομικοί, ηλικιωμένοι, εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας και κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης και του κράτους θα εμβολιαστούν πρώτοι.

Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο είναι γεγονός, καθώς πέρασαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής 25 Δεκεμβρίου, τα σύνορα στον Προμαχώνα τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται για τις πρώτες 9.750 δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BionTech. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σημείο βρίσκονται κυβερνητικά στελέχη για την υποδοχή του φορτηγού, το οποίο υπό αυστηρή αστυνομική παρουσία θα κατευθυνθεί προς την Αθήνα προκειμένου τα εμβόλια να αποθηκευτούν σε hub. Ταυτόχρονα θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο «Ιπποκράτης». 

Η άφιξη της νταλίκας στην πρωτεύουσα αναμένεται τα ξημερώματα του Σαββάτου 26 Δεκεμβρίου.

Με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο, το φορτηγό με τα εμβόλια θα κατευθυνθεί υπό άκρα μυστικότητα και υπό τη συνοδεία οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ, ελικοπτέρου και αστυνομικών της ΕΚΑΜ σε μεγάλες αποθήκες στην Αττική. Από εκεί θα ξεκινήσει η διανομή στις 4 άλλες μεγάλες αποθήκες και αρχικά στη Θεσσαλονίκη και στην Καρδίτσα. Θα ακολουθήσει η διανομή τους στα κέντρα όπου θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Μάλιστα, έχει γίνει ήδη προσομοίωση της διαδρομής, η οποία έχει χρονομετρηθεί με στόχο να μην υπάρξει κανένα εμπόδιο και δεν αποκλείεται να κλείσουν ακόμα και δρόμοι κατά τη μεταφορά των εμβολίων. Επίσης, συγκεκριμένα πρόσωπα στο κέντρο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας θα παρακολουθούν όλη τη διαδικασία και θα γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το όχημα με τα εμβόλια. Στις αποθήκες θα υπάρξει 24ωρη φύλαξη με 3.000 αστυνομικούς να είναι επί ποδός, όπως και ελικόπτερα και drones.

Στη διαδικασία μεταφοράς των εμβολίων στα νησιά θα συνδράμουν, οι Ένοπλες Δυνάμεις με στρατιωτικά αεροσκάφη C 130, ενώ προβλέπεται επιπλέον διάθεση προσωπικού.

Σημειώνεται ότι με βάση το σχεδιασμό που έχει ανακοινωθεί, στις 31 του μήνα θα φθάσουν άλλες 83.850 δόσεις, ενώ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αναμένεται να παραλάβουμε άλλες 429.000 και 333.450 δόσεις αντίστοιχα. Ο στόχος είναι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου να έχουν εμβολιαστεί οι πρώτοι 70.000 πολίτες. Οι πρώτοι που κάτσουν στην καρέκλα την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στον νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας. Επίσης, θα εμβολιαστούν η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, οι ηγεσίες του ΕΟΔΥ και του ΕΟΠΥΥ, οι ηγεσίες του Στρατού, της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού και της ΕΥΠ, συνολικά 45 αξιωματούχοι.

Τέλος, εκτός από την κυβέρνηση και τους αξιωματούχους στην πρώτη φάση θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και το προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών, οι διαμένοντες και το προσωπικό οίκων ευγηρίας, οι διαμένοντες, ασθενείς και το προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments