Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στόλισε ένα Zastava του ’72 και το μετέτρεψε σε Ρούντολφ το ελαφάκι

Θεσσαλονίκη: Στόλισε ένα Zastava του ’72 και το μετέτρεψε σε Ρούντολφ το ελαφάκι
Θεσσαλονίκη: Oιδιοκτήτης του, Δήμος Σαμαράς «μεταμορφώνει» κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, στο πιο γνωστό κι αγαπημένο ελάφι του κόσμου, κι εντυπωσιάζει στο πέρασμά του από τους τους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Έχει κέρατα, κόκκινη μύτη και κουβαλάει τον μεγάλο σάκο του Άι Βασίλη. Όχι δεν πρόκειται για τον Ρούντολφ. Είναι ένα αυτοκίνητο-αντίκα και συγκεκριμένα ένα Zastava του 1972, που ο ιδιοκτήτης του, Δήμος Σαμαράς «μεταμορφώνει» κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, στο πιο γνωστό κι αγαπημένο ελάφι του κόσμου, κι εντυπωσιάζει στο πέρασμά του από τους τους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Όλα ξεκίνησαν, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σαμαράς, από το πάθος του για τις αντίκες, τα παλιά αυτοκίνητο αλλά και από την αγάπη του για τις γιορτές των Χριστουγέννων. «Τα Χριστούγεννα μου αρέσουν πολύ και έτσι κάθε χρόνο στολίζω το αυτοκίνητο μου, μια αντίκα Zastava που κατασκευάστηκε το 1972. Εκτός όμως από το στολισμό του αυτοκινήτου μου, φοράω κι εγώ το αγιοβασιλιάτικο σκουφάκι μου όσο το οδηγώ, όπως επίσης κι όποιος μπαίνει σε αυτό, είτε είναι η κοπέλα μου, είτε κάποιος φίλος.

Εικόνες από το Zastava που τραβά τα βλέμματα στη Θεσσαλονίκη

Όλοι ζούμε το εορταστικό κλίμα και μέσα στα αυτοκίνητο έχω ηχεία για να ακούγονται μόνο χριστουγεννιάτικα τραγούδια! Όλοι ζούμε στο mood της εποχής», εξηγεί με ένα πλατύ χαμόγελο που αποδεικνύει πόσο απολαμβάνει αυτό το εγχείρημά του. Άλλωστε, από μικρός, όπως λέει, του άρεσε να στολίζει τα Χριστούγεννα. «Δύο δέντρα είχαμε στο σπίτι, στόλιζα ένα δέντρο στο σαλόνι και ένα δέντρο μέσα στο δωμάτιό μου», εξηγεί.

Όσο για την προετοιμασία, σίγουρα δεν είναι εύκολη καθώς όπως περιγράφει ο κ. Σαμαράς, «αρχικά τοποθετώ τα κερατάκια των τάρανδων στα παράθυρα. Κόκκινες κορδέλες και φιόγκους στο καπό. Τη μυτούλα ανάμεσα στα φανάρια. Λαμπάκια στο μπροστά και στο πίσω παρμπρίζ και στο πορτμπαγκάζ είναι ο μεγάλος σάκος του Αγίου Βασίλη, με προσοχή όμως επειδή αυτό το αμάξι έχει πίσω την μηχανή και πρέπει να είμαι προσεκτικός».

Η… κατακόκκινη μύτη που τραβά τα βλέμματα στη Θεσσαλονίκη

Κι όταν ο Ρούντολφ με τους τέσσερις τροχούς βγαίνει βόλτα, μοιράζει χαμόγελα, συγκεντρώνει τα φλας και πρωταγωνιστεί σε όλες τις selfie των περαστικών. «Όταν το βράδυ ανάβουν και τα λαμπάκια φαίνεται πάρα πολύ όμορφο στους δρόμους της πόλης», λέει με περηφάνια ο οδηγός του και προσθέτει πως «όταν κυκλοφορώ, συνεχώς τραβάνε βίντεο, φωτογραφίες και γύρω μου κορνάρουν όλη την ώρα!»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments