Πολιτική

Χρήστος Κατσώτης: Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη που δεν παίρνει μέτρα ιδιαίτερα στα νοσοκομεία

Χρήστος Κατσώτης: Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη που δεν παίρνει μέτρα ιδιαίτερα στα νοσοκομεία
Χρήστος Κατσώτης: Όπως τόνισε, η πανδημία θα αντιμετωπιστεί «αλλά όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που έχουν προκύψει θα είναι εδώ και μετά».

Κριτική στην ελληνική κυβέρνηση άσκησε ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, σε σημερινή του παρέμβασή στην ΕΡΤ1, σχετικά με τη διαχείριση του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς και με τον επικείμενο εμβολιασμό.

Σύμφωνα με ό,τι σημείωσε, το εμβόλιο είναι μια λύση «αλλά η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη που δεν παίρνει μέτρα ιδιαίτερα στα νοσοκομεία», καθώς, όπως τόνισε, ο εμβολιασμός θα είναι μια μακρόχρονη διαδικασία. Για αυτό χρειάζονται «άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία και να συνεχιστεί ο αγώνας για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζονται συνολικά τα ζητήματα της υγείας του λαού».

«Να μην παρατηρούμε νοσοκομεία μιας νόσου, όπως γίνεται σήμερα με τον κορωνοϊό, και οι υπόλοιπες ασθένειες να μην αντιμετωπίζονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κος Κατσώτης προσέθεσε ότι η πανδημία θα αντιμετωπιστεί «αλλά όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που έχουν προκύψει θα είναι εδώ και μετά» και τόνισε ότι «ο λαός πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα και μαχητικότητα απέναντι σε όλα αυτά που έχουν προκύψει με πρόσχημα την πανδημία, όπως είναι οι ανατροπές στην ίδια της ζωή του».

Ξεκινούν στην Ελλάδα οι πρώτοι εμβολιασμοί

Σε πέντε Νοσοκομεία της Αττικής, ο «Ευαγγελισμός», η «Σωτηρία», το «Αττικόν», το «Θριάσιο» και το «Ασκληπιείο» Βούλας, ξεκινούν αύριο Κυριακή 27 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί των υγειονομικών κατά του κορωνοϊού. Πρώτοι θα εμβολιαστούν μια νοσηλεύτρια ΜΕΘ και ένας φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Την ίδια μέρα, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι εξής συμβολικοί εμβολιασμοί: της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής, του γραμματέα του Μέρα25, της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Επιπροσθέτως, μια ημέρα δηλαδή τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments