Ελλάδα

Πέθανε ο Νίκος Φιλιππόπουλος

Πέθανε ο Νίκος Φιλιππόπουλος
Νίκος Φιλιππόπουλος: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός.

Ο Έλληνας ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος πέθανε σε ηλικία 92 ετών και όπως είναι φυσικό επακόλουθο, απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του γνωστού καλλιτέχνη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως γεννήθηκε στον Βόλο στις 22 Μαρτίου 1928 και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1948, σε ηλικία μόλις 20 ετών.

Η φιλμογραφία του έχει ως εξής: «Η γυνή να Φοβήται τον Άνδρα» του 1965 ως ο Θεμιστοκλής, «Διαβόλου Κάλτσα» του 1961 ως μαθητευόμενος ηθοποιός, «Ποια είναι η Μαργαρίτα» του 1961 ως ο Κωστής, «Κόκκινος Βράχος» του 1949 ως ο Μίμης Σάντρης, «Παιδιά της Αθήνας» του 1947 ως ο Ηλίας και «Αδούλωτοι Σκλάβοι» του 1946.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε επίσης, ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. «Έφυγε το μεσημέρι από κοντά μας ο σπουδαίος ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος, ο τελευταίος εν ζωή δάσκαλος μου από τη Δραματική σχολή του Πειραϊκού συνδέσμου».

Και συνέχισε: «Είναι ο δάσκαλος που μας εμφύσησε ήθος κι αγάπη για το θέατρο, ο ηθοποιός που τίμησε με σπουδαίους ρόλους το Εθνικό Θέατρο Σχολείο Ειρήνης Παππά που ενσάρκωσε υποδειγματικά τον Τρελό στον Ληρ πλάι στον Μινωτή, που άφησε στίγμα και στον κινηματογράφο. Αδελφός της Μάρως Κοντού στην ταινία, Η γυνή να Φοβήται τον Άνδρα.

«Πλάγιασε το μεσημέρι, όπως έλεγε κι ο Τρελός, κι αποκοιμήθηκε στα 92 του για πάντα. Καλό ταξίδι λατρεμένε μου δάσκαλε», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας κάνοντας κοινοποίηση της δυσάρεστης είδησης από ένα άλλο προφίλ στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments