Ελλάδα

Πάτρα εμβόλιο: Έφθασαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο τα πρώτα εμβόλια

Πάτρα εμβόλιο: Έφθασαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο τα πρώτα εμβόλια
Πάτρα εμβόλιο: Τα πρώτα εμβόλια έφτασαν στην πόλη της Πάτρας.

Έφθασε, σήμερα το πρωί, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας το ειδικό όχημα που μετέφερε τα πρώτα εμβόλια κατά της covid-19, συνοδευόμενο από περιπολικά οχήματα της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, το οποίο είναι και νοσοκομείο αναφοράς.

Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί και στα άλλα νοσοκομεία. Επίσης, από τα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα κέντρα υγείας.

Σήμερα φτάνει στη Θεσσαλονίκη

Χθες έγιναν οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Αθήνα. Η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού ήταν η πρώτη πολίτης της χώρας που εμβολιάστηκε. Ακολούθησε, ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και στην συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σήμερα αναμένεται να φτάσουν τα εμβόλια και στην Θεσσαλονίκη, ενώ την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί. Πρώτοι θα κάνουν το εμβόλιο οι υγειονομικοί και το προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς. Τα εμβόλια θα φτάσουν στο ΑΧΕΠΑ συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ πρώτα θα εμβολιαστούν 40 άτομα από το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Αμέσως μετά, θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε γηροκομεία, δομές χρόνιων παθήσεων, καθώς και στα 1018 εμβολιαστικά κέντρα, ανά την επικράτεια. Θα ακολουθήσουν τα άτομα άνω των 85 ετών. Η πλατφόρμα για ραντεβού, για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, θα ανοίξει το 2ο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Διευκρινίσεις για την διαδικασία των εμβολιασμών έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με χαρτί ή κωδικό θα πηγαίνουν οι πολίτες να εμβολιαστούν σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πιερρακάκης έδωσε λεπτομέρειες για την διαδικασία των εμβολιασμών.

«Όταν θα πηγαίνει ο πολίτης στο φαρμακείο για να κλείσει το ραντεβού, θα τυπώνει ο φαρμακοποιός ένα χαρτί, το οποίο θα πρέπει να το επιδεικνύεις στο κέντρο για λόγους ακρίβειας. Θέλουμε να ξέρουμε σε πραγματικό χρόνο πόσοι εμβολιάζονται και θέλουμε να μπορούμε να ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία για να ελαχιστοποιηθούν τα όποια προβλήματα παρατηρηθούν. Παράλληλα, έχει προβλεφθεί να υπάρχει ένα αποδεικτικό για τον πολίτη ότι εμβολιάστηκε. Βέβαια το πού θα χρησιμοποιείται αυτό είναι ένα πανευρωπαϊκό ερώτημα, γιατί υπάρχουν ζητήματα προσωπικών δεδομένων, τα οποία θα τα απαντήσει η Ε.Ε», σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments