Ελλάδα

Μέτρα για την Πρωτοχρονιά: Σκέψεις για διακοπή κυκλοφορίας το βράδυ – Πού θα εστιάζονται οι έλεγχοι των αρχών

Μέτρα για την Πρωτοχρονιά: Σκέψεις για διακοπή κυκλοφορίας το βράδυ – Πού θα εστιάζονται οι έλεγχοι των αρχών
Μέτρα για την Πρωτοχρονιά: Σε επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού ενόψει του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Υπό αυστηρά μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθούν τα ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, με τις αρχές να προειδοποιούν όσους ετοιμάζουν πάρτι ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και οι παραβάτες θα πληρώσουν πρόστιμα. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θοδωρής Χρονόπουλος, τα μέτρα θα είναι αυστηρά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι θα έχουμε επί της ουσίας, επανάληψη του διημέρου των Χριστουγέννων «με ιδιαίτερη βαρύτητα στους ελέγχους μετά τις 10 το βράδυ και στην αλλαγή χρόνου». Είπε ακόμα ότι είναι απαραίτητη η αποστολή μηνύματος SMS στο 13033 και για την επιστροφή από το ρεβεγιόν. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι το 6.

«Ενδεχομένως να υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας το βράδυ, αν χρειαστεί για λόγους καθολικού ελέγχου», σημείωσε ακόμη και υπενθύμισε ότι οι λόγοι μετακίνησης είναι συγκεκριμένοι από τις 22:00 μέχρι τις 05:00 για θέματα εργασίας και σοβαρού προβλήματος υγείας. Επίσης, ανέφερε ότι κεντρικοί άξονες, υπαίθριοι χώροι και πλατείες, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι τα σημεία όπου εστιάζονται οι έλεγχοι. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αν παρατηρηθούν πολυπληθείς συγκεντρώσεις σε σπίτια και κληθεί η αστυνομία, να μπει ακόμα και σε σπίτια μόνο με παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες που έρχονται από μεσιτικά γραφεία αλλά και από πλατφόρμες ενοικίασης κάνουν λόγο για δεκάδες πάρτι που οργανώνονται για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε όλη τη χώρα, παρά τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ.  Υπενθυμίζεται ότι στη διάθεση των αρχών είναι ακόμα και drones, όπως ήταν και τα Χριστούγεννα.

Ποια είναι τα μέτρα που θα ισχύσουν την Πρωτοχρονιά:

  • Από τις 22:00 έως τις 05:00 θα ισχύσει η πιο αυστηρή (και νυχτερινή) απαγόρευση κυκλοφορίας. Που σημαίνει ότι αν πάει κανείς σε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν είτε να φύγει πριν από τις 22:00 και πριν αλλάξει ο χρόνος είτε θα πρέπει να φιλοξενηθεί εκεί.
  • Έως δύο οικογένειες θα μπορούν να καθίσουν στο γιορτινό τραπέζι και μέχρι εννέα άτομα.
  • Όσον αφορά τους χώρους λατρείας ανήμερα την Πρωτοχρονιά θα επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας παρουσία πιστών με την αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά και με δυο μέτρα απόσταση ανάμεσα στα άτομα προς κάθε κατεύθυνση.
  • Ο μέγιστος αριθμός παριστάμενων είναι 25 άτομα, ενώ για τους Μητροπολιτικούς Ναούς τα 50 άτομα με τη χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments