Οικονομία

Εφορία: Οι στόχοι για ελέγχους το 2021

Εφορία: Οι στόχοι για ελέγχους το 2021
Εφορία: Οι στόχοι της ΑΑΔΕ για φορολογικούς ελέγχους το 2021.

Με στόχους ξεκινάει η ΑΑΔΕ την νέα χρονιά. Με ελέγχους σε χιλιάδες υποθέσεις στόχος είναι να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία. Το σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει την διενέργεια 25.500 φορολογικών ελέγχων. Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής έδωσε ήδη εντολές στον φοροελεγκτικό μηχανισμό για την υλοποίηση του σχεδίου μέσα στο έτος. Στο επίκεντρο των ελεγκτών βρίσκονται οι φορολογικές υποθέσεις των τελευταίων πέντε ετών αλλά και οι εκκρεμείς υποθέσεις που παραγράφονται στο τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες Πιτσιλή θα διενεργηθούν:

  • 23.000 πλήρεις και μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από τις ελεγκτικές Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης (Γ.Δ.Φ.Δ.). Από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, τουλάχιστον το 70% θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας. Ποσοστό τουλάχιστον 75% των ελέγχων της τελευταίας πενταετίας, θα αφορούν καταρχήν σε ελέγχους της τελευταίας τριετίας για τις οποίες έχει λήξει η προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
  • 2.500 έλεγχοι για τη διαπίστωση της ορθής εκπλήρωσης των μη ετήσιων υποχρεώσεων των φορολογιών κεφαλαίου. Θα ελεγχθούν δηλαδή υποθέσεις μεταβίβασης ακινήτων, γονικών παροχών δωρεών και κληρονομιών.

Η ΑΑΔΕ αποχαιρετά το 2020 με ευχαριστώ στους λογιστές, στους πολίτες και στις επιχειρήσεις

Ως μια χρονιά διαρκών προκλήσεων χαρακτηρίζει το 2020 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ευχαριστεί τους πολίτες, τους λογιστές και τις επιχειρήσεις και στέλνει τις ευχές της για τη νέα χρονιά.

Η Ανεξάρτητη Αρχή στο δελτίο Τύπου της σημειώνει πως «η ΑΑΔΕ προσπαθεί διαρκώς να βρίσκεται δίπλα στις επιχειρήσεις και τους φορολογούμενους πολίτες» και συμπληρώνει ότι πέτυχε τόσο να διαχειριστεί τα αναγκαία δημόσια έσοδα, όσο και τις συνεχείς ενισχύσεις και επιστροφές πάνω των 8 δισ. ευρώ, που δόθηκαν για την αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων δοκιμασιών.

«Με την ευχή το νέο έτος να είμαστε όλοι δυνατοί και υγιείς – λογιστές, επιχειρήσεις και πολίτες – συνεχίζουμε μαζί και σας ευχαριστούμε. Είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους τους ανθρώπους της ΑΑΔΕ μαζί με ευχές για Καλή Χρονιά σε όλους σας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ:

«Όπως για κάθε μικρό ή μεγάλο, δημόσιο ή ιδιωτικό οργανισμό και επιχείρηση, αλλά και για κάθε οικογένεια, το 2020 αποτέλεσε για την ΑΑΔΕ μία χρονιά διαρκών προκλήσεων, που απαίτησε συνεχή ευελιξία και δημιουργικότητα.

Δημιουργώντας νέες υπηρεσίες και αξιοποιώντας κάθε εργαλείο, που μας προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες, πετύχαμε τόσο να διαχειριστούμε τόσο τα αναγκαία δημόσια έσοδα, όσο και τις συνεχείς ενισχύσεις και επιστροφές πάνω των 8 δισ. ευρώ, που δόθηκαν για την αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων δοκιμασιών.

Μολονότι τα στοιχεία είναι πολλά, η επιτυχία αυτή δεν είναι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αλλά όλων όσων καθημερινά συνεργαζόμαστε μέσα από την ΑΑΔΕ:

Το προσωπικό και τα στελέχη του οργανισμού μας, τους λογιστές με την καθοριστική τους καθημερινή συμβολή, μέχρι κάθε επιχείρηση, έμπορο, επαγγελματία και πολίτη ξεχωριστά. Η πανδημία έδειξε, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι η ΑΑΔΕ προσπαθεί διαρκώς να βρίσκεται δίπλα στις επιχειρήσεις και τους φορολογούμενους πολίτες.

Με την ευχή το νέο έτος να είμαστε όλοι δυνατοί και υγιείς – λογιστές, επιχειρήσεις και πολίτες – συνεχίζουμε μαζί και σας ευχαριστούμε. Είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους τους ανθρώπους της ΑΑΔΕ μαζί με ευχές για Καλή Χρονιά σε όλους σας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments