Αθλητισμός

Ολυμπιακός Χασάν: Ποιο το μέλλον του επιθετικού στο λιμάνι

Ολυμπιακός Χασάν: Ποιο το μέλλον του επιθετικού στο λιμάνι
Ολυμπιακός Χασάν: Για να αντικατασταθεί, χρειάζεται ένας επιθετικός που να «έχει» το γκολ.

Ο Αχμέντ Χασάν Μαγκούμπ Αμπντελμονεΐμ, γνωστός και ως Κούκα ή Κόκα, είναι Αιγύπτιος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται ως επιθετικός στην Εθνική Αιγύπτου και στη Super League και στον Ολυμπιακό.

Είναι ένα από τα ονόματα που ακούγονταν πολύ όσο αφορά στο μέλλον του στην ελληνική ομάδα αλλά όπως φαίνεται, μπορεί και το όνομα του Μιγκέλ Γκερέρο να έπαιξε για τους «ερυθρόλευκους», μα από τη στιγμή που ο Αχμέντ Χασάν πάει καλά και προπονείται, δύσκολα θα τεθεί θέμα απόκτησης επιθετικού.

Ειδικά, πάντως, για τον Γκερέρο ήταν από την αρχή απίθανο, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ. Τον Ισπανό φορ δεν τον είχε εξάλλου, σε πολύ μεγάλη εκτίμηση ο Πέδρο Μαρτίνς. Ναι μεν ήταν εργατικός, αλλά από ένα σημείο και μετά η συμπεριφορά του δεν άρεσε στον Πορτογάλο. Άλλωστε, για να αντικατασταθεί ο Χασάν, χρειάζεται ένας επιθετικός που να «έχει» το γκολ και ο Γκερέρο δεν το είχε τόσο εύκολα όσο ο Αιγύπτιος.

Μαζί με τον Μαρτίνς ο Χασάν κόντρα στην ΑΕΚ

Και αξίζει να αναφέρουμε πως η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το σημερινό ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε, με τον Πέδρο Μαρτίνς να μην ανακοινώνει αποστολή και να παίρνει μαζί του όλους όσοι είναι υγιείς κι ετοιμοπόλεμοι.

Ωστόσο, σε αυτούς περιλαμβάνονται τόσο ο Αχμέντ Χασάν, που είχε ταλαιπωρηθεί από τον κορωνοϊό, όσο και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρόλευκων», ο άρτι αφιχθείς από την Πορτογαλία Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Η καριέρα του μέχρι σήμερα

Να θυμίσουμε πως ο Χασάν ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην πορτογαλική Ρίο Άβε, στην οποία υπήρξε και μέλος των ακαδημιών της για έναν χρόνο. Το επαγγελματικό του ντεμπούτο το έκανε το 2012 και παρέμεινε εκεί έως και το 2015, σκοράροντας 24 γκολ σε 66 αγώνες πρωταθλήματος.

Το 2015, πήρε μεταγραφή στην Μπράγκα, με την οποία έχει πετύχει έως τώρα 17 γκολ σε 57 αγώνες πρωταθλήματος. Από το 2018, αγωνίζεται ως δανεικός στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Από το 2011, ξεκίνησε να αγωνίζεται και στις μικρές ομάδες της Εθνική Αιγύπτου. Αρχικά στην U17 και αργότερα στην U20 και U23.

Το 2013, έκανε και το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών, στην οποία έχει συμμετάσχει 15 φορές, πετυχαίνοντας 5 γκολ. Υπήρξε βασικός στέλεχος της ομάδας, στο Αφρικανικό Κύπελλο, του 2017, όπου η Αίγυπτος έφτασε έως και τον τελικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments