Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για lockdown: «Η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο»

ΣΥΡΙΖΑ για lockdown: «Η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο»
ΣΥΡΙΖΑ για lockdown: Ανακοίνωση για τα νέα αυστηρότερα μέτρα που τίθενται από σήμερα σε ισχύ εξέδωσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Ανακοίνωση με αφορμή το κλείσιμο των σχολείων, το lockdown και την επιχείρηση «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς. εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της οποίας κάνει λόγο για ανύπαρκτο σχεδιασμό και για ανικανότητα.  Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της Αντιπολίτευσης αναφέρεται:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάθε μέρα επιβεβαιώνει το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο και τον ανύπαρκτο σχεδιασμό της.

  • Ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων χωρίς καν να έχει ερωτηθεί η Επιτροπή των ειδικών.
  • Ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα, κλείνοντας τα μαγαζιά που άνοιξε πριν από δέκα ημέρες, ενώ δυο ώρες νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε περαιτέρω άνοιγμα καταστημάτων σε ζώνες.
  • Εμφανίζεται ανίκανη να οργανώσει ακόμα και τον εμβολιασμό. Ενώ η χώρα έχει παραλάβει 96.000 δόσεις εμβολίων, μέχρι χθες είχαν γίνει μόλις 3000 εμβολιασμοί, μεταξύ των οποίων και στους παρατρεχάμενους του κ. Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταγγελίες υγειονομικών για αναβολή του εμβολιασμού τους σε νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο. Η επιτελική της ανικανότητα βυθίζει την κοινωνία σε ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια».

Σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα:

Σε αυστηρό lockdown βρίσκεται από τις 06:00 το πρωί όλη η χώρα, όπως ανακοίνωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Η αυστηριοποίηση των μέτρων αποφασίστηκε στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα και να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία τους στις 11 Ιανουαρίου.

«Στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους» σημείωσε ο κ. Πέτσας κατά την ανακοίνωση.

Από σήμερα λοιπόν, στις 06:00 έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο αυστηρό lockdown στη χώρα. Έτσι, κατεβάζουν ρολά:

  • εμπορικά καταστήματα που λειτουργούσαν με «παράδοση εκτός» (click away),
  • βιβλιοπωλεία,
  • κομμωτήρια,
  • υπηρεσίες περιποίησης νυχιών,
  • ΚΤΕΟ,
  • οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος και
  • οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Η λειτουργία θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments