Ελλάδα

Εκκλησίες lockdown: Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Εκκλησίες lockdown: Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος
Εκκλησίες lockdown: Θα συζητηθεί η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανείων.

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνέρχεται σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, στις 11:00 το πρωί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Η σύγκληση της Ιεράς Συνόδου αποφασίστηκε αμέσως μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αυστηροποίηση των μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού, στα οποία εντάσσεται και η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανείων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ χθες και θα διαρκέσουν έως τις 11 Ιανουαρίου, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, ενώ μετά τις 11 Ιανουαρίου θα επιτρέπεται ξανά η παρουσία των πιστών στις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Στην ανακοίνωσή τη η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου.

Να μείνουν ανοικτές οι εκκλησίες για τα Θεοφάνεια ζητούν οι κληρικοί από την Ιερά Σύνοδο:

Να μην κλείσουν οι ναοί για τους πιστούς τα Θεοφάνεια και να παραμείνουν ανοιχτοί με όλα τα μέτρα προστασίας που προέβλεπε η απόφαση της κυβέρνησης ζητά ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος, τα μέτρα τηρήθηκαν στο ακέραιο, γι’ αυτό και δεν πρέπει “να εμποδιστεί η παρουσία πιστών κατά την μεγάλη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων”.

Ακολουθεί η επιστολή του ΙΣΚΕ:

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου της Κυβερνήσεως περί απουσίας των πιστών από τη Θεία Λειτουργία της εορτής των Αγίων Θεοφανείων μας δημιουργεί αισθήματα πικρίας καθόσον ο ιερός Κλήρος συντασσόμενος με τα μέτρα προστασίας της υγείας μερίμνησε για την πιστή εφαρμογή τους με τη συνεργασία των λαϊκών μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και του προσωπικού των Ιερών Ναών. Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος έχοντας τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του, ζητά μέσω της Σεπτής Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος από την Ελληνική Κυβέρνηση να τηρήσει και να τιμήσει τις αποφάσεις της και να μην εμποδιστεί η παρουσία πιστών κατά την μεγάλη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments