Διεθνή

Κορωνοϊός Βρετανία: Αυστηρότερα μέτρα ανακοινώνει με διάγγελμα ο Τζόνσον

Κορωνοϊός Βρετανία: Αυστηρότερα μέτρα ανακοινώνει με διάγγελμα ο Τζόνσον
Κορωνοϊός Βρετανία: Νέους περιορισμούς, προκειμένου να μπει «φρένο» στη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας στη Βρετανία, ανακοινώνει σήμερα, Δευτέρα (04/01), ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα ένα νέο λοκντάουν κατά του νέου κορωνοϊού για ολόκληρη την Αγγλία, παρόμοιο με εκείνο που επιβλήθηκε όταν η πανδημία έπληξε τη χώρα τον Μάρτιο, μεταδίδει το BBC.

Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν κλείσιμο των σχολείων για τους περισσότερους μαθητές, ενώ θα ζητηθεί από τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι εκτός αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους μέσω τηλεργασίας ή ανήκουν σε κατηγορίες εργαζομένων που παρέχουν αναγκαίες υπηρεσίες, αναφέρει το BBC, προσθέτοντας πως τα μέτρα θα ισχύουν από τα μεσάνυχτα.

Οι ανακοινώσεις από τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αναμένεται να περιγράψει τα «επόμενα βήματα» στη διαχείρισης της πανδημίας, θα γίνουν στις 22:00 ώρα Ελλάδας και ενώ η χώρα κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ με 58.784 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι έρχονται «αυστηρότερα μέτρα», ενώ, όπως είπε, η κυβέρνηση θα κάνει «οτιδήποτε είναι απαραίτητο». Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο όλη η χώρα να τεθεί στη βαθμίδα 4 («κόκκινη ζώνη»), καθώς το «πορτοκαλί» αποδεικνύεται ανεπαρκές για να σταματήσει τη διασπορά του φονικού ιού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments