Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ ανασχηματισμός: Πρόκειται για φιάσκο – Εγκλωβισμένος στην αποτυχία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ ανασχηματισμός: Πρόκειται για φιάσκο – Εγκλωβισμένος στην αποτυχία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΥΡΙΖΑ ανασχηματισμός: «Ο Κυριάκος Μητσσοτάκης επιβράβευσε τα εγκληματικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, το χάος στα σχολεία, το μπάχαλο στον τουρισμό».

Την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε ο ανασχηματισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για απόφαση της κυβέρνησης να στείλει μήνυμα σύγκρουσης με την κοινωνία, και για επιλογές που στην πραγματικότητα δηλώνουν την συνέχεια της ίδια αποτυχημένης πολιτικής.

Μάλιστα κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι με τις επιλογές του στον ανασχηματισμό «επιβράβευσε τα εγκληματικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, το χάος στα σχολεία, το μπάχαλο στον τουρισμό». Ενώ προσθέτει ότι «οι «μουσικές καρέκλες» και τα σχέδια για εκλογικό αιφνιδιασμό, με τον ακροδεξιό κ. Βορίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών, που ζητούσε θεσμικά μέτρα για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά, δεν μπορούν να σώσουν τον κ. Μητσοτάκη από την κοινωνική δυσαρέσκεια και τις ευθύνες του».

Αναλυτικά η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου έχει ως εξής:

«Εγκλωβισμένος στην αποτυχία του, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε έναν ανασχηματισμό-φιάσκο. Ανίκανος για ουσιαστικές αλλαγές, προσέθεσε βουλευτές, δημιουργώντας ένα “ευέλικτο” σχήμα 59 υπουργών.

Ο ανασχηματισμός αποτελεί ένα μήνυμα σύγκρουσης με την κοινωνία. Επιβράβευσε τα εγκληματικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, το χάος στα σχολεία, το μπάχαλο στον τουρισμό.

Οι «μουσικές καρέκλες» και τα σχέδια για εκλογικό αιφνιδιασμό, με τον ακροδεξιό κ. Βορίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών, που ζητούσε θεσμικά μέτρα για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά, δεν μπορούν να σώσουν τον κ. Μητσοτάκη από την κοινωνική δυσαρέσκεια και τις ευθύνες του».

Οι αντιδράσεις των υπόλοιπων κομμάτων

«Κλίνατε επί δεξιά, είναι το μήνυμα του ανασχηματισμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε σήμερα. «Το δήθεν «νέο ξεκίνημα» ενισχύει την πιο δεξιά πτέρυγα της ΝΔ» σημειώνει το ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωσή του, συμπληρώνοντας πως «Είναι άσκηση κομματικής ισορροπίας που οδηγεί σε Κυβέρνηση μαμούθ, αντί του δήθεν επιτελικού σχήματος. Οι πολίτες δεν περιμένουν τίποτε πια από αυτούς. Η φθορά τους επιταχύνεται».

ΚΚΕ: Με τον ανασχηματισμό επιτάχυνση της πολιτικής που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες

«Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός σηματοδοτεί δύο πράγματα: αφενός την επιδίωξη για πιο αποτελεσματική προώθηση του αντιλαϊκού έργου, αφετέρου την ‘επικύρωση’ των εγκληματικών ευθυνών στη διαχείριση κρίσιμων τομέων, επιβεβαιώνοντας ότι αυτές ήταν προϊόν συνειδητής πολιτικής επιλογής και όχι αστοχίας κάποιων υπουργών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

ΜέΡΑ25 για νέο υπουργικό συμβούλιο: Ένας ανασχηματισμός ανάξιος λόγου

Το «νέο ξεκίνημα» και η «συνέχιση των μεταρρυθμίσεων» που υποτίθεται σηματοδοτεί ο Ανασχηματισμός είναι απόλυτα συνεπή με την μέχρι τώρα κυβερνητική πρακτική: κάθε λέξη είναι κι ένα ψέμα αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το ΜέΡΑ25 για το νέο υπουργικό συμβούλιο. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜΕΡΑ25:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments