Αθλητισμός

Ομάρ Ελαμπντελαουί: Ευχάριστα νέα για τον αμυντικό της Γαλατά

Ομάρ Ελαμπντελαουί: Ευχάριστα νέα για τον αμυντικό της Γαλατά
Ομάρ Ελαμπντελαουί: Ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού θα μπορέσει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί φαίνεται ότι θα καταφέρει να επιστρέψει στα γήπεδα παρά το σοβαρό ατύχημα που είχε με το βεγγαλικό την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τη ζημιά που του προκάλεσε στα μάτια του. Ο Νορβηγός δεξιός μπακ έχει δείξει βελτίωση, ειδικά στο δεξί μάτι που είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής της Γαλατάσαραϊ θα ακολουθήσει θεραπεία με ειδικές σταγόνες στα μάτια για 40 ημέρες και εκτιμάται πως θα είναι σε θέση να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο.

«Οι γιατροί που μίλησα μου είπαν πως δεν θα γίνει πιλότος μαχητικού αεροσκάφους, δεν θα βλέπει όπως πριν, αλλά ο τραυματισμός που υπέστη δεν θα τον εμποδίσει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο», ανέφερε ο ρεπόρτερ Φατίχ Αλταϊλί για τον πρώην αρχηγό του Ολυμπιακού.

Δείτε αναρτήσεις που αναφέρονται στην περιπέτεια του Ομάρ

Ποιος είναι ο Ομάρ Ελαμπντελαουί

O Oμάρ Ελαμπντελαουί είναι Νορβηγός, με καταγωγή από το Μαρόκο, διεθνής ποδοσφαιριστής. Ο Ελαμπντελαουί έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου στην τοπική Σκιντ Φούτμπολ, ομάδα της Νορβηγίας, στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 2008, όταν και πήρε μεταγραφή στη , στις ακαδημίες της οποίας εντάχθηκε αμέσως. Στην ομάδα του Μάντσεστερ παρέμεινε μέχρι και το 2011, χωρίς, ωστόσο, να αγωνιστεί ποτέ στη Πρέμιερ Λιγκ. Αντίθετα, πήρε αρκετές ευκαιρίες στο πρωτάθλημα των ρεζερβών των  ομάδων, πραγματοποιώντας κατά διαστήματα αρκετά καλές εμφανίσεις.

Το 2011, η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι αποφάσισε να παραχωρήσει δανεικό τον Ελαμπντελαουί, προκειμένου να πάρει συμμετοχές και να αποκομίσει εμπειρίες. Πρώτος σύλλογος στον οποίο δόθηκε δανεικός, ήταν η Νορβηγική Στρομσγκόντσετ, στην οποία παρέμεινε για ένα χρόνο πραγματοποιώντας στο πρωτάθλημα της χώρας 12 εμφανίσεις και καταφέρνοντας να πετύχει και ένα γκολ.

svg%3EΜετά το τέλος του δανεισμού του στη Στρομσγκόντσετ, ο Ελαμπντελαουί, παραχωρήθηκε ως δανεικός στην ολλανδική ,στην οποία παρέμεινε επίσης για ένα χρόνο πραγματοποιώντας όμως συνολικά μόλις πέντε εμφανίσεις. Αν και η ολλανδική ομάδα επιθυμούσε την ανανέωση του δανεισμού του, ο ίδιος ο Ελαμπντελαουί αρνήθηκε να παραμείνει στον σύλλογο, καθώς επιθυμούσε να μεταγραφεί σε σύλλογο όπου θα είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Η μεταγραφή στον Ολυμπιακό

Στις 17 Ιουνίου 2014 είχε πρόταση για συμβόλαιο από τον . Την επόμενη μέρα δέχτηκε να υπογράψει, δηλώνοντας την ικανοποίηση του, με τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα. Ο Ελαμπντελαουί έκανε το ντεμπούτο του, στο πρωτάθλημα Ελλάδας, στις 23 Αυγούστου 2014, κόντρα στη Νίκη Βόλου, σε έναν αγώνα που έληξε 3-1 υπέρ του Ολυμπιακού.

Αγωνίστηκε σε όλον τον αγώνα. Στις 16 Σεπτεμβρίου 2014, σημείωσε και το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στην , πάλι ως βασικός και πάλι, αγωνιζόμενος, σε όλον τον αγώνα. Το τελικό σκορ ήταν 3-2 υπέρ του Ολυμπιακού. Στις 30 Νοεμβρίου του 2014, πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, κόντρα στην Κέρκυρα.  Η χρονιά τελείωσε με τον Ελαμπτεναλουί να πανηγυρίζει το Πρωτάθλημα Ελλάδος. Αργότερα, πανηγύρισε και το Κύπελλο Ελλάδος, καταφέρνοντας στην πρώτη του χρονιά νταμπλ. Το καλοκαίρι του 2020 το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε.

Παρά τις προσπάθειες του συλλόγου να τον κρατήσει εκείνος δεν δέχτηκε να ανανεώσει. Λίγες μέρες αφότου έμεινε ελεύθερος ανακοινώθηκε από την Γαλατασαράι.

svg%3E

Διεθνείς συμμετοχές

  • Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Νορβηγίας Κ15 στις 8 Αυγούστου του 2006 στον ισόπαλο αγώνα με την αντίστοιχη εθνική Πολωνίας (0-0 το σκορ).
  • Από το 2006 και μέχρι σήμερα, έχει αγωνιστεί με όλες τις ομάδες της εθνικής Νορβηγίας, τόσο σε επίπεδο νέων όσο και σε επίπεδο ανδρών. Σε επίπεδο νέων, έχει αγωνιστεί με τις Εθνικές Νορβηγίας Κ15, Κ16, Κ17, Κ18, Κ19, Κ21 και Κ23, ενώ με την Εθνική ομάδα των ανδρών έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 7 συμμετοχές.
  • Το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα Νορβηγίας των ανδρών το πραγματοποίησε στις 14 Αυγούστου 2013 στο φιλικό αγώνα με αντίπαλο την αντίστοιχη εθνική Σουηδίας, με τον Ελαμπντελαουί να αγωνίζεται ως βασικός και για 72 λεπτά ως δεξί μπακ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments