Ελλάδα

Εμβόλιο κορωνοϊός: Νοσούν από τον ιό τρεις γιατροί που εμβολιάστηκαν – Η εξήγηση Σαββόπουλου

Εμβόλιο κορωνοϊός: Νοσούν από τον ιό τρεις γιατροί που εμβολιάστηκαν – Η εξήγηση Σαββόπουλου
Εμβόλιο κορωνοϊός: Οι τρεις συγκεκριμένοι γιατροί υπηρετούν στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Μια αποκάλυψη που θα προκαλέσει συζήτηση έκανε ο καθηγητής Παθολογίας του ΑΠΘ και διευθυντής της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Χρήστος Σαββόπουλος. Σύμφωνα με τον καθηγητή, τρεις γιατροί που υπηρετούν στο ΑΧΕΠΑ προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό λίγες μέρες μετά που έκαναν το εμβόλιο.

Η εξήγηση του καθηγητή

Ο κ. Σαββόπουλος, βέβαια, εξήγησε ότι δεν ευθύνεται το εμβόλιο για αυτή την εξέλιξη, έτσι ώστε να μην πάρουν «θάρρος» οι διάφοροι αρνητές του κορωνοϊού ή του εμβολίου. Μιλώντας το πρωί της Τρίτης 5 Ιανουαρίου στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107.1, ο καθηγητής τόνισε πως απαιτείται ένα χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων για να αρχίσει να «χτίζεται» η ανοσία έναντι του κορωνοϊού.

Δεν είναι οι μόνοι γιατροί που νοσούν από τον κορωνοϊό

Επίσης, ο κ. Σαββόπουλος ανέφερε πως από τους 35 γιατρούς της Προπαιδευτικής Παθολογικής κλινικής οι 23 (συμπεριλαμβανομένων των τριών που μολύνθηκαν μετά τον εμβολιασμό) έχουν προσβληθεί από τον ιό και κάποιοι έχουν νοσήσει ή ακόμη νοσηλεύονται με βαριά συμπτώματα.

Σύμφωνα με τον κ. Σαββόπουλο το ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό ήταν ιδιαίτερα υψηλό από τους υγειονομικούς του ΑΧΕΠΑ (75%-77% από τους γιατρούς και 55-60% από τους νοσηλευτές). Μάλιστα προέβλεψε πως σύντομα όλοι οι πολίτες θα παρακαλούν να κάνουν το εμβόλιο και θα κατηγορούν τις κυβερνήσεις εάν δεν υπάρχει επάρκεια εμβολίων.

Όταν ρωτήθηκε για το πόσο ασφαλές είναι το άνοιγμα των σχολείων και της αγοράς ο καθηγητής Παθολογίας ΑΠΘ ήταν κατηγορηματικός: «Δεν μπορείς να έχεις στο “ψυγείο” όλη την κοινωνία, αλλά δεν είναι εύκολο και το restart». Τόνισε, επίσης, πως δεν επιτρέπεται η χαλάρωση, καθώς έχουμε πολύ δρόμο ακόμη.

Ο κ. Σαββόπουλος αναφέρθηκε ακόμη στην κατάσταση που επικρατούσε το πρωί της Τρίτης στο ΑΧΕΠΑ σε σχέση με τις κενές κλίνες για ασθενείς με ή χωρίς κορωνοϊό και χαρακτήρισε «βαρόμετρο» για την «εικόνα» της πανδημίας τη σημερινή εφημερία του νοσοκομείου. Πάντως, όπως, ο ίδιος σημείωσε αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη σε μη Covid-19 κρεβάτια.

Όλα όσα είπε ο καθηγητής Χρήστος Σαββόπουλος στη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments