Αθλητισμός

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός: 0-1

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός: 0-1
Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός: Με σκόρερ τον εορτάζοντα Φώτη Ιωαννίδη «απέδρασε» από τη Ριζούπολη το «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από τη Ριζούπολη αφού επικράτησε με 1-0 του γηπεδούχου Απόλλωνα Σμύρνης για την 15η αγωνιστική της Super League, σε ένα παιχνίδι που «σημαδεύτηκε» από το γκολ του εορτάζοντα Φώτη Ιωαννίδη, τις αποφάσεις του VAR και τον τραυματισμό του Νίκου Ιωαννίδη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από σύγκρουση με τον Σωκράτη Διούδη.

Η εξέλιξη του ματς

Αρκετά ζωηρές μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 3′ με τον Μακέντα, ωστόσο παρά τον καλό και γρήγορο ρυθμό, οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν μετρημέρες. Παρόλα αυτά οι «πράσινοι» στην πρώτη ουσιαστικά αξιόλογη προσπάθειά τους κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον εορτάζονται Φώτη Ιωαννίδη.

Ο Χατζηγιοβάνης έπαιξε ωραία το ένα-δύο με τον Χουάνκαρ από δεξιά, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα και εντός της μικρής περιοχής ο Ιωαννίδης κέρδισε την κόντρα από τον Βέρχουλστ και από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 20′, γκολ που ελέχθηκε και από το VAR τόσο για οσφσάιντ, όσο και για πιθανό φάουλ του σκόρερ στον γκολκίπερ του Απόλλωνα.

Το γκολ μέτρησε κανονικά, με τους γηπεδούχους να πιέζουν στη συνέχεια για την ισοφάριση, χάνοντας σημαντική ευκαιρία με τον Τσιλούλη στο 26′, ενώ στο 28′ σημειώθηκε η φάση που στιγμάτισε τον αγώνα και άλλαξε όλη την ροή του. Ο Διούδης συγκρούστηκε δυνατά με τον Νίκο Ιωαννίδη στην περιοχή, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι, όμως μετά από εξέταση στο VAR, το πήρε πίσω, καθώς ο άσος του Απόλλωνα είχε κάνει πρώτα χέρι.

Από την σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκαν τόσο ο Διούδης όσο και ο Ιωαννίδης, με τον τελευταίο να φεύγει από το γήπεδο με κολάρο στον αυχένα, ενώ διακομίστηκε άμεσα και στο νοσοκομείο, καθώς υπήρχαν εκτιμήσεις για διάσειση. Από την πλευρά του ο Διούδης, που μάτωσε πάνω από μύτη συνέχισε κανονικά στην αναμέτρηση.

Έπειτα από εκείνο το σημείο το ματς έγινε αρκετά σκληρό, ο ρυθμός χάθηκε και παίχτηκε ελάχιστα ποδόσφαιρο, με τους γηπεδούχους να έχουν μια καλή στιγμή με τον Φερνάντεθ στο 43′, αλλά ο Διούδης δήλωσε «παρών» και έδιωξε σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα ακόμα πέναλτι για τον Απόλλωνα. Στο 48′ ο Τσιλούλης πήγε να μπει στην περιοχή και συγκρούστηκε με τον Ζαγαρίτη, ο διαιτητής Κουτσιαύτης έδωσε την παράβαση, ωστόσο το VAR είχε και πάλι άλλη… άποψη. Μετά από εξέταση του βίντεο, ο ρέφερι πήρε και πάλι πίσω την απόφαση για πέναλτι και έδωσε φάουλ εκτός περιοχής για τον Απόλλωνα, δείχνοντας και δεύτερη κίτρινη στον Ζαγαρίτη, αποβάλλοντάς τον από το ματς.

Παρότι ο Παναθηναϊκός έπαιζε με δέκα παίκτες, ήταν αυτός που είχε την ευκαιρία να κάνει το 0-2 στο 73′ όταν ο Ιωαννίδης έκανε όμορφη ντρίμπλα, σούταρε, αλλά ο Βέρχουλστ απέκρουσε σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά ο Απόλλωνας απείλησε με τον Μουνιέ που είχε μπει λίγο πριν στο ματς, καθώς ο Γάλλος έπιασε καλό σουτ, όμως ο Διούδης έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 77′ οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μπεντινέλι, ύστερα από σέντρα του Μουνιέ, όμως και πάλι το VAR το ακύρωσε, καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ στην πρώτη σέντρα που έγινε.

Το παιχνίδι έγινε… ροντέο στα τελευταία λεπτά καθώς στις καθυστερήσεις ο Απόλλωνας έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση, μία με τον Σλίβκα στο 94′ και άλλη μία με τον Ντάουντα στο 95′, που έσωσε ο Διούδης για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα μπορούσε να «κλειδώσει» το ματς στην επόμενη αμέσως φάση, αλλά ο Χουάνκαρ δεν έκανε καλή προσπάθεια στην αντεπίθεση.

Παρόλα αυτά το σκορ δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει σε ένα σπουδαίο διπλό με δέκα παίκτες, έχοντας φυσικά και το VAR στο πλευρό του σε τρεις περιπτώσεις.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Μακέντα (81′ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (73′ Μολό), Ιωαννίδης (85′ Μαυρομμάτης), Αθανασακόπουλος (82′ Αϊτόρ), Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Μπρούσιτς (70′ Χουχούμης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ, Ιωαννίδης (34′ Ντάουντα), Μπεντινέλι, Σλίβκα, Μαρκ Φερνάντεθ (70′ Μουνιέ), Τσιλούλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments