Ελλάδα

Κορωνοϊός σχολεία: Ανοίγει ειδική πλατφόρμα για δειγματοληπτικά τεστ σε εκπαιδευτικούς

Κορωνοϊός σχολεία: Ανοίγει ειδική πλατφόρμα για δειγματοληπτικά τεστ σε εκπαιδευτικούς
Κορωνοϊός σχολεία: Την είδηση έκανε γνωστή ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, διευκρίνισε, όμως, ότι δεν θα αφορά τους μαθητές.
Κορωνοϊός σχολεία: Την είδηση έκανε γνωστή ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, διευκρίνισε, όμως, ότι δεν θα αφορά τους μαθητές.

Τη δημιουργία πλατφόρμας για να γίνουν δειγματοληπτικά τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας. Η πλατφόρμα θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι στο μέτωπο της πανδημίας μέχρι να χτιστεί, με την πρόοδο των εμβολιασμών, το «τείχος ανοσίας» στον κορωνοϊό με ορίζοντα το καλοκαίρι, όπως εκτίμησε.

Γι΄αυτό συνέστησε και επέμεινε «να μην χαλαρούσουμε» στη λήψη των μέτρων προστασίας. Ο κ. Αρκουμανέας μίλησε για το σχέδιο του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και ενημέρωσε για το άνοιγμα ειδικής πλατφόρμας για δειγματοληπτικά τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς, που δεν θα αφορά, όμως, και στους μαθητές.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας

Όπως είπε ο κ. Αρκουμανέας, «θα υπάρχει ειδική πλατφόρμα σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, όπου θα μπορούν να γραφτούν εκπαιδευτικοί και να κάνουν δειγματοληπτικά τεστ, σε όλη την επικράτεια, ώστε να έχουμε καλύτερη επιδημιολογική εικόνα για τα σχολεία. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για μεγάλο διάστημα, αλλά τα τεστ θα είναι δειγματοληπτικά δεν θα αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς».

Πρόκειται για κάτι ανάλογο με το testing.gov.gr, όπου όμως, όπως διευκρίνισε, δηλώνουν λιγότεροι, κυρίως στην επαρχία και δεν συμπληρώνεται ο αριθμός των 12 χιλιάδων ημερησίως διαγνωστικών τεστ που υπάρχει η δυνατότητα.

Τι θα γίνει με την προτεραιοποίηση των εμβολιασμών

Με προτεραιότητα ηλικιακή θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στον γενικό πληθυσμό σημείωσε και ευχήθηκε στις 11 Ιανουαρίου που ανοίγει η σχετική πλατφόρμα να σπεύσουν να δηλώσουν όλοι, καθώς όπως ανέφερε, φαίνεται να έχουν πειστεί ήδη για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Όπως τόνισε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, έως τις 15 Φεβρουαρίου, θα έχει ολοκληρωθεί και ο δεύτερος εμβολιασμός σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Για το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε και στην Ελλάδα είπε πως «φαίνεται να έχει μια αυξημένη μεταδοτικότητα, το παρατηρούμε, συνεχίζουμε και στα εργαστήρια τη συνεργασία για να δούμε εαν εντοπίσουμε και άλλα τέτοια στελέχη του ιού στη χώρα μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments