Διεθνή

Σεισμός Κροατία: Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε τη χώρα των Βαλκανίων

Σεισμός Κροατία: Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε τη χώρα των Βαλκανίων
Σεισμός Κροατία: Σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση ήταν της τάξης των 5,3 Ρίχτερ.

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε και σήμερα 6 Ιανουαρίου την Κροατία λίγες μέρες μετά τον φονικό σεισμό στις 29 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση, ο σημερινός σεισμός ήταν στα 5,3 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 48 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ζάγκρεμπ.

Θυμίζουμε ότι στις 29 Δεκεμβρίου του 2020 σεισμός 6,4 Ρίχτερ είχε χτυπήσει ξανά την Κροατία με το επίκεντρο να είναι στην πόλη Πετρίνια. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένα 12χρονο κορίτσι στην πόλη που ήταν το επίκεντρο του σεισμού.

Τέσσερα άτομα έχασαν την ζωή τους στην πόλη Γκλίνα, όπως είχε δηλώσει στην εφημερίδα Βέτσερνι Λιστ ο δήμαρχος της πόλης Στιέπαν Κοστάνιεβιτς.

Η Ελλάδα είχε στείλει άμεσα βοήθεια

Να σημειωθεί ότι κατόπιν σχετικής εντολής του πρωθυπουργού, Κυριακού Μητσοτάκη, η Ελλάδα ετοίμασε αμέσως ένα πακέτο βοήθειας για τους σεισμόπληκτους στην Κροατία. Το πακέτο αποτελούταν από σκηνές, υπνόσακους, κουβέρτες, σεντόνια, θερμάστρες και άλλα είδη για τους ανθρώπους που έμειναν άστεγοι από τον καταστροφικό και δολοφονικό σεισμό.

Μάλιστα, ήταν η πρώτη αποστολή μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ που έφτασε στο Ζάγκρεμπ, μετά το αίτημα των κροατικών Αρχών για παροχή συνδρομής, το οποίο υπεβλήθη μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Το «ευχαριστώ» της γειτονικής χώρας στην ελληνική αποστολή

Τον συντονισμό και οργάνωση της ελληνικής βοήθειας προς την Κροατία ανέλαβε η Πολιτική Προστασία, ενώ την αποστολή συνόδευσε ο Αντιπύραρχος Σπύρος Γεωργίου, επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Την ελληνική αποστολή, η οποία μετέβη στην Κροατία με αεροσκάφος C-130, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο η πρέσβης της Ελλάδας στο Ζάγκρεμπ, Αντωνία Κατζουρού, η υφυπουργός Εσωτερικών Terezija Gras και ο υφυπουργός Άμυνας της Κροατίας, Zdravko Jakop, οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά τη χώρα μας για την άμεση ανταπόκριση και έμπρακτη αλληλεγγύη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments