Αθλητισμός

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: 3-2

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: 3-2
Ατρόμητος - ΠΑΟΚ: Νίκη για τους γηπεδούχους, με ανατροπή, στις καθυστερήσεις.

Μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 3-2 πέτυχε ο Ατρόμητος στο Περιστέρι στον αγώνα για την 15η αγωνιστική της Super League. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στο 22′ με τον Σφιντέρσκι, ενώ οι Περιστεριώτες ισοφάρισαν με τον Μουνίθ στο 64′. Ο Ουάρντα, στην επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 82′, αλλά ο Χαρίσης ισοφάρισε στο 85′. Το σπουδαίο «τρίποντο» στον Ατρόμητο χάρισε ο Νάτσος με το γκολ του στο 92′.

Αρχικά, ο παίκτης σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ, αλλά με υπόδειξη του VAR το γκολ μέτρησε. Ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 28 βαθμούς και στο -4 από τον δεύτερο Άρη. Πλέον η διαφορά του με τον Ολυμπιακό είναι στους 10 βαθμούς. Ο Ατρόμητος με την αποψινή νίκη του έφτασε τους 17 βαθμούς και είναι πλέον ένατος στη βαθμολογία.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού

Το παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά και ο ΠΑΟΚ ισως για πρώτη φορά φέτος, μπήκε τόσο… φουριόζος στο γήπεδο. Στα πρώτα τέσσερα λεπτά είχε χάσει τρεις καλές ευκαιρίες, δύο με τον Σφιντέρσκι και μία με τον Ίνγκασον, ενώ ο Ατρόμητος απάντησε στο 5’, όταν η κεφαλιά του αμαρκάριστου Σάλομον από εξαιρετική θέση, κατέληξε στο κέντρο της εστίας και στην αγκαλιά του Πασχαλάκη.

Όντας ανώτερος όμως ο «Δικέφαλος», συνέχισε να πιέζει και να φτιάξει φάσεις. Στο 14’ προειδοποίησε για ακόμα μία φορά με τον Σφιντέρσκι, ενώ στο 15’ κέρδισε πέναλτι, για ένα ανόητο χέρι εντός περιοχής του Κωτσόπουλου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζόλης, ο οποίος ωστόσο έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι. Ο νεαρός άσος πάντως δεν… πτοήθηκε, πήρε πρωτοβουλίες στη συνέχεια και στο 22’ δημιούργησε το γκολ, όταν από δική του σέντρα, ο Σφιντέρσκι με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν αντιδράσουν, όταν στο 22’ ο Γούτας αστόχησε με κεφαλιά από καλή θέση, ενώ ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε κάνει δύο τα τέρματά του στο 40’, όταν ο Σφιντέρσκι και πάλι από κοντά, δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα Μανδά, που είχε περάσει στο γήπεδο αντί του Γιαννιώτη που τραυματίστηκε. Τελικά, το ημίχρονο έκλεισε στο 0-1, με τον Πασχαλάκη να σημειώνει και αυτός μία καλή απόκρουση στο 43’ σε σέντρα σουτ του Γκάλο.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, επιστρέφοντας από την ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν καλοί, δεν είχαν την ίδια ενέργεια ούτε και την ίδια κατοχή. Στο 54’ πάντως θα μπορούσε ο Σφιντέρσκι να το… καθαρίσει, ωστόσο έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει από κοντά, όταν τον σταμάτησε ο Μανδάς με τα πόδια. Από εκείνη τη φάση και μετά όμως, οι Περιστεριώτες ανέβασαν ρυθμούς, κέρδισαν μέτρα και άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο γήπεδο.

Τελικά, στο 64’ μετά από λάθος του Γιαννούλη εκτός περιοχής που… πούλησε την μπάλα εύκολα και μία σουτάρα του Μουνίθ, ο Ατρόμητος έγραψε το 1-1 και σόκαρε τον ΠΑΟΚ που ήταν κάκιστος.

Μετά το γκολ και τις αλλαγές του Πάμπλο Γκαρσία που έριξε στο χορτάρι του Λάμπρου, Ελ Καντουρί και Ουάρντα, ο «Δικέφαλος» βελτιώθηκε και έγινε πιο επιθετικός, χωρίς όμως και πάλι να απειλεί ιδιαίτερα. Τελικά, στο 82’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Νινούα, ο αμαρκάριστος Ουάρντα με κεφαλιά έγραψε το 1-2 και… τρελάθηκε.

Ο Αιγύπτιος δεν σεβάστηκε ότι έπαιξε στο Περιστέρι και πανηγύρισε έξαλλα το γκολ του, όμως η χαρά δεν κράτησε πολύ. Στο 85’, μετά από ωραία ενέργεια του Χριστοδουλόπουλου και κόντρες εντός περιοχής, ο Χαρίσης με δυνατό σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη κι έγραψε το 2-2!

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης, καθώς στο 92’ ο Ατρόμητος στην κόντρα έκανε το 3-2 με τον Νάτσο και πήρε το ματς. Αρχικά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά ήταν καθαρή φάση και σωστά μέτρησε με το VAR.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης (32′ Μανδάς), Γούτας, Γκαλβάο, Γκάλο, Κιβρακίδης, Νάτσος, Σάλομον, Χαρίσης, Νταβιώτης (60′ Μουνίθ), Μανούσος (76′ Μάτιτς), Κωτσόπουλος (75′ Χριστοδουλόπουλος)

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ντούγκλας, Σβαμπ (71′ Ελ Καντουρί), Μουργκ (71′ Ουάρντα), Ζίβκοβιτς (78′ Νινούα), Τζόλης (65′ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (78′ Κρέμτσικ)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments