Ελλάδα

Θα ανοίξουν τα σχολεία: Rapid tests σε εκπαιδευτικούς πριν την επαναλειτουργία τους

Θα ανοίξουν τα σχολεία: Rapid tests σε εκπαιδευτικούς πριν την επαναλειτουργία τους
Θα ανοίξουν τα σχολεία: Θα γίνουν απολυμάνσεις στους χώρους, ενώ σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς θα μοιραστούν μάσκες.

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Ειδικά Σχολεία με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την επαναλειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής να μην έχει αλλάξει.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλη ήταν η συμμετοχή εκπαιδευτικών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων και βοηθητικού προσωπικού των εκπαιδευτικών δομών του δήμου Καλαμαριάς στα rapid tests αντιγόνου που διενεργήθηκαν σήμερα από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε δύο σχολεία της περιοχής.

«Ακολουθούμε το τρίπτυχο πρόβλεψη, πρόληψη, προστασία. Προσπαθούμε να είμαστε πιο μπροστά από τις εξελίξεις. Για αυτόν τον λόγο μόλις ενημερωθήκαμε για την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία οργανώσαμε τη διαδικασία των ελέγχων με κλιμάκια του ΕΟΔΥ», δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του δήμου Καλαμαριάς, Θάνος Γιαννακός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε 258 ελέγχους για τον κορωνοϊό, που πραγματοποιήθηκαν στο 2ο και στο 11ο Δημοτικά Σχολεία Καλαμαριάς, εντοπίστηκε ένα δείγμα θετικό. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και αύριο στα ίδια σημεία, από τις 09.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι.

Τεστ ελέγχου για κορωνοϊό και απολυμάνσεις στους χώρους

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τεστ ελέγχου για κορωνοϊό σε 380 εργαζόμενους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και σε μη εκπαιδευτικό προσωπικό των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων θα διενεργήσει αύριο, Παρασκευή, και ο δήμος Θέρμης. Παράλληλα, θα γίνουν απολυμάνσεις στους χώρους, ενώ σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς θα μοιραστούν μάσκες.

Φαίνεται εξάλλου, πως όλα είναι έτοιμα και στον δήμο Θεσσαλονίκης για την επιστροφή των μαθητών από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου. Όπως εξέφρασε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, πραγματοποιείται ενδελεχής καθαρισμός στα σχολικά συγκροτήματα, ενώ έχουν ήδη «εξοπλιστεί» οι μονάδες με καθαριστικά και απολυμαντικά.

Επίσης, σύμφωνα με την κα Ακριτίδου στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης θα μετακινηθούν για όσο διάστημα χρειαστεί και οι καθαριστές των γυμνασίων και των λυκείων, ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ο τομέας της καθαριότητας.

Τη Δευτέρα ξεκινούν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου που εκδόθηκε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, ξεκαθαρίζεται ότι τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου.

Το υπουργείο υπενθυμίζει επίσης, ότι η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών. Άλλωστε, έχει ήδη εκδοθεί σχετική εγκύκλιος στα σχολεία, βάσει της οποίας, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία θα αναλάβουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου. Επίσης αύριο, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια όλης της χώρας θα αρχίσουν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments