Πως Να

Πώς να μην γλιστράει το χαλί

Πώς να μην γλιστράει το χαλί
Το χαλί γλιστράει: Αν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, δείτε τι πρέπει να κάνετε.

Το χαλί ή τάπητας είναι ένα κλωστοϋφαντουργικό δάπεδο που αποτελείται συνήθως από ένα ανώτερο στρώμα σωρού συνδεδεμένο σε ένα υπόστρωμα. Ήταν παραδοσιακά κατασκευασμένο από μαλλί, αλλά από τον 20ο αιώνα συχνά κατασκευάζεται από συνθετικές ίνες όπως πολυπροπυλένιο, νάιλον ή πολυεστέρα, καθώς αυτές οι ίνες είναι λιγότερο δαπανηρές από το μαλλί.

Ο όρος «χαλί» συχνά χρησιμοποιείται εναλλακτικά με τον όρο «μοκέτα», αν και η εν λόγω λέξη μπορεί να εφαρμοστεί σαν μια επένδυση δαπέδου που καλύπτει ολόκληρο το δωμάτιο, ενώ ένα «χαλί» δεν είναι γενικά μεγάλο. Τα χαλιά χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς, μεταξύ των οποίων η προστασία των ποδιών ενός ατόμου από ένα κρύο πλακάκι ή ένα δάπεδο από σκυρόδεμα, καθιστώντας ένα δωμάτιο πιο άνετο ως μέρος για να καθίσει στο πάτωμα, όπως όταν παίζουν τα παιδιά.

Και όπως προκύπτει, είναι ένα απαραίτητο αντικείμενο για το σπίτι, ιδιαίτερα την περίοδο του χειμώνα που έχει κρύο. Ωστόσο, ένα πολύ συχνό πρόβλημα είναι ότι το χαλί μπορεί να γλιστράει και να πέσουμε. Εξάλλου, σε όλους μας έχει συμβεί να συμβεί αυτό. Αρχικά, για να έχουμε σίγουρο και μόνιμο αποτέλεσμα- και να μην χρειαστεί να λάβουμε πιο δραστικά μέτρα- μπορούμε να αγοράσουμε ένα ειδικό πατάκι που δεν γλιστράει και εφαρμόζει κάτω από το χαλί.

Με ειδικό πατάκι

Το κόβουμε πολύ εύκολα με ένα ψαλίδι στο μέγεθος του χαλιού και ελάχιστα πιο μικρό. Στη συνέχεια κολλάμε λωρίδες από αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης πάνω στο πίσω μέρος του χαλιού. Αμέσως μετά κολλάμε το πατάκι πάνω στις ταινίες και βάζουμε το χαλάκι στη θέση του. Αυτό το κόλπο λειτουργεί τέλεια σε ξύλινα πατώματα και πλακάκια.

Με σιλικόνη

Παράλληλα, αν έχουμε βαρεθεί να γλιστράμε και με σκοπό να αποφύγουμε τον κίνδυνο να χτυπήσουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγη σιλικόνη στις άκρες του χαλιού για να σωθούμε από το επόμενο γλίστρημα.

Με αυτοκόλλητη ταινία

Επιπλέον, καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε σκέτη αυτοκόλλητη ταινία για να σταθεροποιήσουμε δύο χαλιά μεταξύ τους μιας και η κόλλα που έχουν αυτές οι ταινίες, θα χαλάσει το χαλί. Αν όμως, θέλουμε να βάλουμε μόνο αυτοκόλλητη ταινία σε χαλί για να παραμείνει σταθερό πάνω σε ξύλο ή πλακάκι, τότε μπορούμε να το κάνουμε άφοβα χωρίς το ειδικό πατάκι. Μπορεί να είναι ταινία διπλής όψης ή χαρτοταινία, μόνο που με τη χαρτοταινία ή τη διπλής όψεως θα χρειαστεί να τις ανανεώνουμε όποτε γίνεται το τίναγμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments