Lifestyle

Μελίνα Μερκούρη: Μια σουρεαλιστική συνάντηση – Ποζάρει με τον Σαλβαντόρ Νταλί

Μελίνα Μερκούρη: Μια σουρεαλιστική συνάντηση – Ποζάρει με τον Σαλβαντόρ Νταλί
Μελίνα Μερκούρη: Είναι μια σπάνια φωτογραφία την οποία μοιράστηκε στον επίσημο λογαριασμό της στο Ιnstagram η Ελένη Λυμπέρη Μακρή.

Η Μαρία Αμαλία «Μελίνα» Μερκούρ ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός με αντιδικτατορική δράση, με καταγωγή από φημισμένη οικογένεια πολιτικών. Ηθοποιός βραβευμένη με πλήθος διεθνών βραβείων και παγκόσμιας ακτινοβολίας προσωπικότητα διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού, η μακροβιότερη στην Ελλάδα, τα έτη 1981 με 1989 και 1993 με 1994 σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, η Ελένη Λυμπέρη Μακρή, η γνωστή δημοσιογράφος, μοιράστηκε μέσω του Elena’s Diary blog, μια φωτογραφία της Μελίνας Μερκούρη με τον Σαλβαντόρ Νταλί το μακρινό 1965, έχοντας συνηθίσει τους ακολούθους της σε σπάνια ντοκουμέντα και πληροφορίες τόσο για Έλληνες όσο και ξένους καλλιτέχνες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους.

Αυτή τη φορά, δημοσίευσε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της εμβληματικής ηθοποιού η οποία ποζάρει με τον έναν από τους σημαντικότερους Ισπανούς ζωγράφους, ο οποίος συνδέθηκε με το καλλιτεχνικό κίνημα του υπερρεαλισμού, στο οποίο ανήκε για ένα διάστημα και αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς ζωγράφους του 20ού αιώνα και μια πολύ εκκεντρική φυσιογνωμία της σύγχρονης τέχνης.

Όπως αναφέρει στη λεζάντα που συνοδεύει την ανάρτησή της, πρόκειται για: «Μια σουρεαλιστική συνάντηση. Η Μελίνα Μερκούρη ποζάρει μαζί με τον Σαλβαντόρ Νταλί στο εξοχικό του καλλιτέχνη στην Κόστα Μπράβα, το 1965. Μαζί τους ο Τζέιμς Μέισον που εκείνη την εποχή γύριζε με τη Μελίνα την ταινία, Μηχανικά Πιάνα».

Είναι μια ακόμα σπάνια φωτογραφία την οποία μοιράστηκε στον επίσημο λογαριασμό της στο Ιnstagram και στην εν λόγω ρετρό φωτογραφία, η Μελίνα Μερκούρη φορά ένα ριγέ πουκάμισο και χαμογελά κρατώντας ένα τσιγάρο ενώ ο Σαλβαντόρ  Νταλί με το χαρακτηριστικό του μουστάκι έχει ορθάνοιχτα τα μάτια του.

Ακολουθεί η ανάρτηση στο Instagram η οποία έχει συγκεντρώσει πάνω από δύο χιλιάδες likes:

Να αναφέρουμε πως για την παροιμιώδη ειλικρίνεια της, είχε αναφερθεί ο Βασίλης Διαμαντόπουλος τονίζοντας πως «ήταν στον χαρακτήρα της. Ήταν άνθρωπος ανοιχτός, δεν έκρυβε τίποτα». Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη του Λυκούργου Καλλέργη, για τη Μελίνα εκείνης της εποχής, ο οποίος υπήρξε μέλος του ΕΑΜ κατά τη διάρκεια της Κατοχής και ενταγμένος στον χώρο της Αριστεράς.

«Παρότι ήμουν και είμαι αριστερός, το θέμα της χλιδής στην οποία ζούσε, δεν με ενοχλούσε. Άλλωστε η Μελίνα φιλοξενούσε ανθρώπους, τάιζε ανθρώπους, βοηθούσε φίλους». Με την άποψη αυτή συμφωνεί και η σπουδαία Ελληνίδα συγγραφέας Άλκη Ζέη, η οποία ανέφερε πως την περίοδο της Κατοχής, η Μελίνα έκρυβε αριστερούς και τους έδινε χρήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments