Ελλάδα

Lockdown: Οι Αθηναίοι ξεχύθηκαν στις παραλίες με σύμμαχο τον καλό καιρό

Lockdown: Οι Αθηναίοι ξεχύθηκαν στις παραλίες με σύμμαχο τον καλό καιρό
Lockdown: Οι Αθηναίοι στέλνοντας sms στο 13033 βγήκαν βόλτα στις παραλίες.

Από την μία η αργία της Κυριακής από την άλλη ο ανοιξιάτικος καιρός οδήγησαν πολλούς Αθηναίους να βγουν σήμερα βόλτα, μετά από δύο μήνες lockdown. Τόσο στην Διονυσίου Αεροπαγίτου όσο και σε Καβούρι και Βουλιαγμένη οι εικόνες δεν θυμίζουν καραντίνα.

Με αποστολή SMS στο 13033 οι Αθηναίοι αποφάσισαν να απολαύσουν τον καλό καιρό, που σιγά σιγά θα μας εγκαταλείψει. Είτε με κατοικίδιο είτε όχι πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να βγουν από το σπίτι. Οι υψηλές θερμοκρασίες έκαναν αρκετούς να βουτήξουν στην θάλασσα σε παραλίες που θύμιζαν καλοκαίρι.

Πάντως, αρκετοί τηρούσαν τα μέτρα του κορονοϊού, φορώντας μάσκες αλλά κάποιοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν τις αποστάσεις λόγω του συνωστισμού που παρατηρήθηκε σε αρκετά σημεία της πρωτεύουσας και του λεκανοπεδίου της Αττικής, όπου τα κρούσματα είναι ξανά στο «κόκκινο».

 

Την ίδια ώρα, ωστόσο, σε πλήρη ισχύ παραμένει ο περιορισμός στις μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί, οπότε και ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

 

Στο Καβούρι ωστόσο φαίνεται πως τα μέτρα πήγαν περίπατο καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που δεν φορούσαν μάσκα στην παραλία.

Σημειώνεται ότι εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας. Υπενθυμίζεται πως για λόγους υγείας οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα με τον αριθμό 1 και για τη βόλτα κατοικίδιου με τον κωδικό 6.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ και η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για να αποφασίσει – πιθανότατα στο τέλος της εβδομάδας – και νέα παράταση του lockdown λόγω κορονοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments