Ελλάδα

SMS 13033: Ο κωδικός για μετακίνηση γονέων και μαθητών

SMS 13033: Ο κωδικός για μετακίνηση γονέων και μαθητών
SMS 13033: Επαναλειτουργούν από σήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Στις τάξεις τους επιστρέφουν από σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ύστερα από δύο μήνες οι μαθητές των Δημοτικών, των Νηπιαγωγείων και των σχολείων Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί. Οι γονείς που θα μετακινούνται για να συνοδέψουν τα παιδιά τους θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο 13033 χρησιμοποιώντας τον κωδικό 4, ενώ οι μαθητές από την πλευρά τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη σχετική βεβαίωση της Πολιτικής Προστασίας που δικαιολογεί τη μετακίνησή τους.

Συγκεκριμένα, οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών προκειμένου να οδηγήσουν τα ανήλικα παιδιά στο σχολείο υποχρεούνται να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 4 που αφορά σε «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο». Το γραπτό μήνυμα στο 13033 θα έχει την εξής μορφή: Χ [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

Από την πλευρά τους, οι μαθητές θα έχουν μαζί τους το έγγραφο μετακίνησης, το οποίο θα υπογράφεται από τον διευθυντή του σχολείου και σε αυτό θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή ή της μαθήτριας. Η μεμονωμένη μετακίνηση μαθητή είναι ακόμα εφικτή με τη συμπλήρωση της σχετικής βεβαίωσης κίνησης, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σημειώνεται ότι για τη δια ζώσης λειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής θα ισχύσουν εν πολλοίς τα μέτρα που ίσχυαν και όταν άνοιξαν τα σχολεία τον περασμένο Σεπτέμβριο:

  • Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους.
  • Θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά.
  • Ειδικά μέτρα θα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση.
  • Προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.
  • Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία. Σε συνδυασμό και με την εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών (μέσω της πλατφόρμας εδώ) που είναι προληπτικής φύσεως, οι αρμόδιες αρχές στοχεύουν στο να έχουν μια επιδημιολογική εικόνα για τα σχολεία.
  • Επιπλέον μέτρα πρόληψης αυτή τη φορά αφορούν στην αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία. Ειδικότερα, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών).
  • Ακόμη, όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μιας εισόδου, καλούνται να τις χρησιμοποιούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments