Πολιτική

Πολάκης: Χάσαμε τις εκλογές επειδή γ@@με τη μεσαία τάξη (vid)

Πολάκης: Χάσαμε τις εκλογές επειδή γ@@με τη μεσαία τάξη (vid)
Πολάκης: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε διαδικτυακή συζήτηση δίνει την δική του εξήγηση για τον λόγο που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχασε στις εκλογές.

Ο Παύλος Πολάκης προσπαθεί να αναλύσει τον λόγο για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε στις εκλογές. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Υγείας η αιτία είναι η δυσαρέσκεια της μεσαίας τάξης λόγω της αύξησης της φορολογίας και του ασφαλιστικού. Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο ο κ. Πολάκης αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την φτώχεια και όχι το ανώτερο 20% των μεσαίων στρωμάτων το οποίο έχει μεγάλη κοινωνική αναγνωρισιμότητα.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί την άποψή του σε διαδικτυακή συζήτηση και το επίμαχο βίντεο ανάρτησε η «Ομάδα Αλήθειας». Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που κάνει λόγο για κυνική ομολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τις εκλογές τις χάσαμε γιατί μετά που βγήκαμε από τα μνημόνια, δεν ανακουφίσαμε στρώματα που είχαν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος. Εμείς πηδ… στους φόρους και το Ασφαλιστικό το ανώτερο 20% των μεσαίων στρωμάτων, το οποίο έχει μεγάλη κοινωνική αναγνωρισιμότητα και από εκεί χάσαμε. Εμείς στηρίξαμε τη φτώχεια και πήραμε 32%. Επειδή γ@… με τους μεσαίους πήραν οι άλλοι 40%», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Η αντίδραση της ΝΔ

Κυνική χαρακτηρίζει από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία την «ομολογία του Παύλου Πολάκη». «Ο φίλος και συνεργάτης του Α. Τσίπρα, Π. Πολάκης ομολογεί με κυνικό τρόπο, αυτό που υπέστη η μεσαία τάξη από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο κι αν προσπαθεί να την καλοπιάσει τώρα ο κ. Τσίπρας με λόγια του αέρα, οι φόροι και οι εισφορές που της φόρτωσε είναι αδύνατον να ξεχαστούν. Και να θέλει να ξεχάσει, θα τα θυμίζει ο κ. Πολάκης. Ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν», σχολιάζουν χαρακτηριστικά από το κυβερνών κόμμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments