Πολιτική

Rafale: Κόντρες στη ΝΔ για το εξοπλιστικό πρόγραμμα – Καβγάς μεταξύ Γκιουλέκα και Δαβάκη

Rafale: Κόντρες στη ΝΔ για το εξοπλιστικό πρόγραμμα – Καβγάς μεταξύ Γκιουλέκα και Δαβάκη
Rafale: Οξύνθηκαν τα πνεύματα στην ΚΟ της ΝΔ για την διαδικασία συζήτησης στην Βουλή του εξοπλιστικού προγράμματος.

Επί της διαδικασίας έγινε ο καβγάς μεταξύ των «γαλάζιων» Κώστα Γκιουλέκα και Θανάση Δαβάκη. Ο τελευταίος αντέδρασε κατά της διαδικασίας συζήτησης του εξοπλιστικού προγράμματος στην Βουλή, και ζήτησε να συνεδριάσει η Επιτροπή Εξοπλιστικών της οποίας προεδρεύει, προκειμένου να συζητηθούν τα απόρρητα τεχνικά στοιχεία των συμβάσεων. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και ο Κώστας Γκιουλέκας, πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, έκλεισε τα μικρόφωνα και διέκοψε τη συνεδρίαση – τηλεδιάσκεψη της επιτροπής προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Τελικώς και κατόπιν παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα αποφασίστηκε η κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση των απόρρητων τεχνικών στοιχείων των συμβάσεων να διεξαχθεί αύριο στο Πεντάγωνο, ώστε να μπορέσουν να παραστούν όσοι βουλευτές το επιθυμούν.

Αναλυτικά ο διάλογος μεταξύ των κ.κ. Γκιουλέκα και Δαβάκη:

Θανάσης Δαβάκης: Συζητείται ένα κρίσιμο οπλικό σύστημα το οποίο ως πρόεδρος της επιτροπής λέω ότι δεν αναλύθηκε όπως έπρεπε στην επιτροπή. Πρέπει να συγκληθεί αύριο η επιτροπή Εξοπλιστικών να συζητηθούν τα απόρρητα και να προχωρήσουμε. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η διαδικασία να μπαίνει η μια επιτροπή στα χωράφια της άλλης. Δεν καλύφθηκαν τα τεχνικά ζητήματα του όπλου και πρέπει να συζητηθούν. Δεν είναι δυνατόν να ρωτάει ο κάθε συνάδελφος τον άλλο τι θα ειπωθεί. Τι είναι αυτά τα πράγματα;

Κώστας Γκιουλέκας: Αυτή τη διαδικασία εισηγήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Θανάσης Δαβάκης: Δηλαδή η επιτροπή Εξοπλιστικών και Άμυνας θα ενημερωθεί μερικώς και εμμέσως και αν ενημερωθεί; Εγώ θα έρθω αύριο για να ενημερωθώ.

Κώστας Γκιουλέκας: Τους περιορισμούς της πανδημίας τους ορίζουν οι γιατροί τι να κάνουμε τώρα;

Θανάσης Δαβάκης: Μα μου είπατε πριν ότι τους όρισε ο υπουργός. Να συγκληθεί ενδιαμέσως η επιτροπή για να ειπωθούν τα απόρρητα ζητήματα. Είναι κοινοβουλευτικά ανάρμοστο αυτό. Δεν έχει ξανασυμβεί!

Κώστας Γκιουλέκας: Σας παρακαλώ πολύ κύριε Δαβάκη σας εξήγησα. Τοποθετήθηκε ο υπουργός και οι εισηγητές των κομμάτων και έχουμε προχωρήσει.

Θανάσης Δαβάκης: Αντιλαμβάνεστε τι μου λέτε; Από πότε…

Κώστας Γκιουλέκας: Επιτρέψτε μου σας παρακαλώ πολύ. Τι θα πει αν αντιλαμβάνομαι τι λέω; Η Κοινοβουλευτική Ομάδα όρισε συναδέλφους. Αν θέλετε διαμαρτυρηθείτε στην ΚΟ όχι στην επιτροπή. Δεν επέλεξα εγώ. Δεν είναι δυνατόν αυτό. Θα διακόψουμε.

Πως ψηφίζουν τα κόμματα

Σε ότι αφορά τις συμβάσεις για τα Rafale εκτός από τη ΝΔ, θετικά τοποθετήθηκαν το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση, ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Γιώργου Τσίπρα χαρακτήρισε προβληματική την σύμβαση, ενώ αρνητικό ήταν το ΚΚΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments