Ελλάδα

Σύψας lockdown: «Δεν αποκλείεται να παρθούν μέτρα ανά πάσα στιγμή»

Σύψας lockdown: «Δεν αποκλείεται να παρθούν μέτρα ανά πάσα στιγμή»
Σύψας lockdown: Τι αναφέρει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας για περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Καμπανάκι για ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες έκρουσε σήμερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας. Μιλώντας στο OPEN TV, σημείωσε πως το πρόβλημα είναι ότι μια τέτοια έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού δεν θα γίνει σταδιακά, αλλά απότομα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι “ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία έχει την τάση να αυξάνεται, ενώ παράλληλα υπάρχει τάση μείωσης της μέσης ηλικίας των νοσηλευομένων”.

«Κρατάμε την ανάσα μας να δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Ερωτώμενος για το άνοιγμα των σχολείων εφόσον υπάρχουν φόβοι για έξαρση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, ο κ. Σύψας απάντησε πως σε κάθε περίπτωση παίρνεται ένα ρίσκο και πως ζούμε σε εποχές μεγάλης αστάθειας, όπου τα δεδομένα αλλάζουν ανά ημέρα. “Η Επιτροπή των Ειδικών συνεδριάζει κάθε Παρασκευή για να πάρει τις αποφάσεις της. Για περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Λάρισα και η Λακωνία, δεν αποκλείεται να παρθούν μέτρα ανά πάσα στιγμή” ξεκαθάρισε.

Αναφορικά με την επαναλειτουργία των καθημερινών δραστηριοτήτων, ο καθηγητής ανέφερε πως προτεραιότητα έχουν τα σχολεία, σειρά θα πάρει το λιανεμπόριο και τελευταία θα ανοίξει η εστίαση. “Εξακολουθεί να υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Επιτροπή και την κυβέρνηση, παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται κατά καιρούς” υπογράμμισε.

Σχετικά με το πιστοποιητικό του εμβολιασμού που πρότεινε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο κ. Σύψας είπε: «Θέλουμε το καλοκαίρι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί». Τέλος, αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμού και έντονης κινητικότητας που παρατηρούνται παρά το lockdown, ο καθηγητής ανέφερε πως προτιμήθηκε ένα light (ελαφρύ) lockdown λόγω της μεγάλης κούρασης του κόσμου.

Θυμίζουμε ότι χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 866 νέες μολύνσεις.

Επίσης, οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 337 στις ΜΕΘ. Το 63,5% είναι ηλικίας 65 χρόνων και άνω, το 33,5% ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 39-45 χρόνων, ενώ ποσοστό 3% αφορά ασθενείς ηλικίας 18-39 χρόνων. Παράλληλα, χθες ανακοινώθηκαν άλλοι 27 θάνατοι, με το σύνολο να ανέρχεται σε 5.329 από την αρχή της πανδημίας. Περίπου το 1/3 των χθεσινών κρουσμάτων συγκεντρώνει η Αττική, όπως συμβαίνει άλλωστε τις τελευταίες εβδομάδες, αφότου η Θεσσαλονίκη κατέβηκε από το αρνητικό βάθρο της πρώτης θέσης στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού. Μάλιστα, χτες Τρίτη ανακοινώθηκε διπλάσιος αριθμός κρουσμάτων στο λεκανοπέδιο (365) σε σύγκριση με τον χθεσινό αριθμό (180). Στη Θεσσαλονίκη όπου η επιδημία υποχωρεί σταθερά καταγράφηκαν 99 νέα κρούσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments