Πως Να

Πώς να ζεσταίνω εύκολα το σπίτι

Πώς να ζεσταίνω εύκολα το σπίτι
Χρήσιμες συμβουλές χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και οι κρύες μέρες και νύχτες είναι εδώ, με το μυαλό όλων μας να πηγαίνει στο πως μπορούμε να ζεστάνουμε το σπίτι μας. Ειδικά τις επόμενες ημέρες που οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια επιβάλλεται να γνωρίζουμε κάποιους τρόπους που θα μας κάνουν να νιώσουμε πιο άνετα και να μην καθόμαστε αγκαλιά με την κουβέρτα. Τι μπορεί να γίνει λοιπόν;

Ανάψτε φωτιά:

Δεν χρειάζεται να έχετε τζάκι. Τα κεριά, εκτός από ένα όμορφο διακοσμητικό στοιχείο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ζεστάνουν τον χώρο που κάθεστε. Φυσικά, όσο πιο μεγάλα, τόσο περισσότερη είναι και η θερμότητα που παράγουν. Απλώς, μην ξεχάσετε να τα σβήσετε πριν φύγετε από το δωμάτιο και φυσικά πριν πέσετε για ύπνο.

Σηκώστε τις τέντες

Αν μένετε σε σπίτι με τέντες τις ημέρες που έχει λιακάδα, ακόμα και αν έχει κρύο, σηκώστε τις. Έτσι, το φως του ήλιου θα εισχωρήσει στο σπίτι και οι ακτίνες του θα το ζεστάνουν σημαντικά. Οι ώρες «αιχμής» του φωτός είναι από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, γι’ αυτό από τις 4 και μετά, κατεβάστε τις για να σας θωρακίσουν από το κρύο.

Χρησιμοποιείστε τον φούρνο:

Αφού μαγειρέψετε, ανοίξτε την πόρτα του φούρνου και αφήστε τη ζέστη να “μπει” σε όλη την κουζίνα.

Μονώστε τα κουφώματα:

Η μόνωση των κουφωμάτων είναι πιο σημαντική από όσο νομίζετε. Αν δεν μπορείτε εσείς ζηήστε από κάποιον να σφραγίσει τα σημεία από τα οποία ο κρύος αέρας διαπερνά το σπίτι βάζοντας αεροστόπ στο κάτω μέρος της εξώπορτας , την περίμετρο των παραθύρων και των πορτών του μπαλκονιού. Eιδικά στην περίπτωση που ακόμα υπάρχουν τα παλιά, ξύλινα κουφώματα, η μόνωση αυτή σχεδόν επιβάλλεται.

Χρησιμοποιείστε μια ηλεκτρική κουβέρτα:

Για κάποιους που μπορεί να μην έχουν την οικονομική ευχέρεια για να αγοράσουν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ηλεκτρική κουβέρτα. Είναι οικονομική και ιδανική για να καθίσετε στον καναπέ ή να ξαπλώσετε. Για περισσότερη ασφάλεια, προτιμήστε μία κουβέρτα με αυτόματη διακοπή λόγω υπερθέρμανσης. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην χρήση της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments