Διεθνή

Έκκληση Τραμπ στους οπαδούς του: Όχι στη βία – Να ηρεμήσουν τα πνεύματα

Έκκληση Τραμπ στους οπαδούς του: Όχι στη βία – Να ηρεμήσουν τα πνεύματα
Τραμπ νέα: Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Fox News, ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να απευθύνει έκκληση σε όλους τους Αμερικανούς να μη ρίξουν περισσότερο «λάδι στη φωτιά».

Με ένα σύντομο μήνυμα στο δίκτυο Fox News, ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να αντιστρέψει το αρνητικό εις βάρος του κλίμα, τασσόμενος ενάντια στη βία κάθε είδους, την ώρα που το Κογκρέσο συζητεί την αποπομπή του από τον προεδρικό θώκο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Fox News, ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να απευθύνει έκκληση σε όλους τους Αμερικανούς να μη ρίξουν περισσότερο «λάδι στη φωτιά», με το βλέμμα στραμμένο στην ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου. «Υπό το φως αναφορών για περισσότερες διαδηλώσεις, απευθύνω έκκληση πως ΔΕΝ πρέπει να ασκηθεί βία, ΔΕΝ πρέπει να υπάρξει έκνομη ενέργεια και ΔΕΝ πρέπει να γίνουν βανδαλισμοί κανενός είδους. Δεν είναι κάτι το οποίο με εκπροσωπεί και δεν είναι κάτι που εκπροσωπεί την Αμερική. Καλώ όλους τους Αμερικανούς να βοηθήσουν να πέσουν οι τόνοι και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ευχαριστώ», είναι το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, αποκλεισμένος από τα social media, απέστειλε τη δήλωσή του στο Fox News.

Προσπάθεια Τραμπ να ανοίξουν και πάλι οι λογαριασμοί του στα social media

Μάλιστα, σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ τονίζει στο Fox News πως το μήνυμα του απερχόμενου προέδρου θα διανεμηθεί σε όλα τα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (παρότι έχουν «κλείσει» ή μπλοκαριστεί), ζητώντας από τους τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως τη Facebook, την Google και το Twitter, να τον συνδράμουν στην προσπάθειά του να κατευνάσει τα πλήθη.

«Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή στην ιστορία του έθνους και σίγουρα μπορούμε όλοι να μεταφέρουμε αυτό το σημαντικό μήνυμα και να μη συνεχίσουμε να επιδιδόμαστε σε κομματική πολιτική», λέει ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ. Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ που μιλούν για ενότητα και ειρήνη έρχονται την ώρα που η Βουλή των Αντιπροσώπων συζητεί ψήφισμα των Δημοκρατικών για αποπομπή του απερχόμενου προέδρου, παρότι θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο την επόμενη εβδομάδα. Η Νάνσι Πελόζι, μιλώντας στο Κογκρέσο, χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ κίνδυνο για το έθνος και εκτίμησε πως εκείνος παρακίνησε εμφανώς την εξέγερση που παρακολουθήσαμε την περασμένη Τετάρτη στο Καπιτώλιο.

Οι Ρεπουμπλικανοί που γυρίζουν την πλάτη στον Ντόναλντ Τραμπ

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, έξι Ρεπουμπλικανοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν δηλώσει πως θα υπερψηφίσουν την αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ. Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι της Ουάσιγκτον, Νταν Νιουχάουζ και Τζέιμι Χερέρα, της Νέας Υόρκης Τζον Κάτκο, του Ιλινόις Άνταμ Κίνζινγκερ, του Μίσιγκαν Φρεντ Άπτον και του Γουαϊόμινγκ, Λιζ Τζένεϊ. Νωρίτερα, το αμερικανικό δίκτυο σημείωνε πως υπήρξαν αρκετοί άλλοι Ρεπουμπλικανοί που δήλωναν τρομοκρατημένοι από τον Αμερικανό πρόεδρο, ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή, αν ψήφιζαν υπέρ της αποπομπής. Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, δεν θα κάνει χρήση των έκτακτων εξουσιών του για να συγκαλέσει συνεδρίαση του Σώματος αυτήν την εβδομάδα, ενώ η Βουλή προχωρεί τη διαδικασία παραπομπής του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε ο εκπρόσωπός του στο Twitter.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments