Πολιτική

Χατζηνικολάου: Η συγγνώμη στον Νάσο Ηλιόπουλο

Χατζηνικολάου: Η συγγνώμη στον Νάσο Ηλιόπουλο
Χατζηνικολάου: Την αντίδραση του Νάσου Ηλιόπουλου προκάλεσε σχόλιο του δημοσιογράφου κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης με τον πρωθυπουργό.

Στην χθεσινή (12/1) συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο δημοσιογράφος σχολίασε δηλώσεις του Νάσου Ηλιόπουλου, που όμως όπως παραδέχτηκε ο ίδιος σήμερα δεν υπήρχαν. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χατζηνικολάου αναφερόμενος στη «σύγκριση» των θυμάτων του κορωνοϊού με τους νεκρούς στο Μάτι υποστήριξε:

«Ξέρετε, κύριε πρόεδρε, τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Λέει για 100 νεκρούς στο Μάτι σήκωσε μεγάλο θόρυβο η Νέα Δημοκρατία τότε, ενώ τώρα έχουμε 5.000 θανάτους…». Ακολούθως, δε, συμπλήρωσε πως «το λέει ο κ. Ηλιόπουλος, ο εκπρόσωπος, συνεχώς. Την κάνει ο κύριος Ηλιόπουλος αυτή τη σύγκριση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κάλεσε ωστόσο αργότερα τον παρουσιαστή να επανορθώσει δημόσια.

«Έκπληκτος άκουσα τον κ. Χατζηνικολάου στη σημερινή συνέντευξη με τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι έχω προχωρήσει σε συγκρίσεις ανάμεσα στα θύματα της πανδημίας με αυτά της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Ουδέποτε έχω κάνει παρόμοια δήλωση. Θέλω να πιστεύω ότι είχε λάθος ενημέρωση. Καλώ τον κ. Χατζηνικολάου μέχρι αύριο το πρωί να επανορθώσει δημόσια. Η αλήθεια δεν είναι υπό διαπραγμάτευση» έγραψε στο facebook ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χατζηνικολάου απάντησε πως θα έχει… νεότερα στην εκπομπή του στον «Real FM 97.8».

​Τελικά αναγνώρισε το λάθος του ζητώντας συγγνώμη, ωστόσο έπαιξε ηχητικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ANT1, αφήνοντας να εννοηθεί πως η «σύγκριση» θυμάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει και μάλιστα διά στόματος του προέδρου του κόμματος.

«Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης, ενώ έχουμε πάνω από 10 ημέρες μια εκατόμβη νεκρών καθημερινά, δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να πει μια συγγνώμη» είχε υποστηρίξει τότε ο Τσίπρας, προσθέτοντας: «Βρέθηκα και εγώ σε μια δύσκολη στιγμή. Βγήκα και ανέλαβα την πολιτική ευθύνη για τις παραλείψεις και τα λάθη σ’ αυτά τα 45 λεπτά. Τις παραλείψεις και τα λάθη σε ένα διάστημα επτά μηνών που είχαν να οργανωθούν και αριθμό νεκρών όσο τότε σε μια ημέρα, έχουμε κάθε μέρα, για 15 ημέρες τώρα, δεν έχει να αναλάβει μια πολιτική ευθύνη;».

Δείτε το απόσπασμα από την συνέντευξη του πρωθυπουργού

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments