Ελλάδα

Γαργαλιανός για λιανεμπόριο: «Τα καταστήματα δεν μπορείς να τα ανοίγεις ανά περιοχή»

Γαργαλιανός για λιανεμπόριο: «Τα καταστήματα δεν μπορείς να τα ανοίγεις ανά περιοχή»
Γαργαλιανός για λιανεμπόριο: Τι τόνισε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής ενόψει των αποφάσεων για το άνοιγμα της οικονομίας.

Για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας μίλησε ο καθηγητής Παναγιώτης Γαργαλιάνος. Ενόψει της συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί σε λίγε ώρες το μέλος της Επιτροπής μιλώντας στον ANT1 εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, «κάτι θα ανοίξει τη Δευτέρα».

Παράλληλα, τόνισε πως “τώρα, περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί”.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το άνοιγμα και άλλων βαθμίδων των σχολείων, ο κ. Γαργαλιάνος σημείωσε ότι «κάθε φορά συζητάμε και το παρόν και το επόμενο βήμα. Αφενός δεν έχουμε ακόμα τα δεδομένα από τα Θεοφάνια, οπότε και σημειώθηκαν εικόνες συνωστισμού, αφετέρου υπάρχουν περιοχές της Αττικής που μας φοβίζουν».

Αναφορικά με το λιανεμπόριο αποκρίθηκε ειδικά για τις “κόκκινες” περιοχές πως «τα καταστήματα δεν μπορείς να τα ανοίγεις ανά περιοχή». Ενδιαφέρουσα, αλλά δύσκολα εφαρμόσιμη χαρακτήρισε την πρόταση για απαγόρευση της μετακίνησης από δήμο σε δήμο, ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση να αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό για εξαιρετικές περιπτώσεις, είπε πως «δεν είδαμε μέχρι τώρα εξαιρετικές περιπτώσεις μετακίνησης σε άλλη περιφέρεια, αλλά ξαφνικά γίναμε όλοι ελαιοπαραγωγοί».

Γώγος: “Άνοιγμα λιανεμπορίου με κανόνες”

Την ίδια ώρα στο MEGA ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράλαμπος Γώγος, σημείωνε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι σχετικά καλύτερα στη χώρα με αποτέλεσμα να λαμβάνονται πλέον αποφάσεις για την οικονομία, η οποία βάλλεται πολύ άσχημα.

Ωστόσο για την οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να ισχύουν κάποιες προϋποθέσεις, όπως η καλύτερη προετοιμασία του συστήματος υγείας και η τήρηση των μέτρων. Το πιθανότερο είναι να αποφασιστεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τους κανόνες που ίσχυαν κατά τη διάρκεια των εορτών και ίσως με την προσθήκη του click in shop, της εισόδου δηλαδή στα καταστήματα κατόπιν ραντεβού. «Καλά τα πήγαμε στις γιορτές, αλλά να τηρούμε τα μέτρα», επεσήμανε ο καθηγητής και πρόσθεσε πως για την αποκλιμάκωση του lockdown, τα μέτρα πρέπει να αίρονται σταδιακά.

Για τα σχολεία και συγκεκριμένα για την Τρίτη λυκείου, είπε πως πρέπει να ανοίξει αλλά με προσοχή, ενώ γενικότερα ανέφερε πως το άνοιγμα των δραστηριοτήτων καθορίζεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments