Ελλάδα

Παπαευαγγέλου ενημέρωση: Ανάγκη να προχωρήσουμε και να μην βρισκόμαστε σε συνεχές lockdown

Παπαευαγγέλου ενημέρωση: Ανάγκη να προχωρήσουμε και να μην βρισκόμαστε σε συνεχές lockdown
Παπαευαγγέλου ενημέρωση: Η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην Αττική παρατηρούμε μια ελαφριά αύξηση των νέων κρουσμάτων είπε ξεκινώντας την ενημέρωση η κα Βάνα Παπαευαγγέλου καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας. Ο αριθμός των νοσηλευομένων έχει μειωθεί στην επικράτεια είπε ακόμα. Τόνισε ότι δόθηκε η σύμφωνη γνώμη της επιτροπής αλλά κάθε εβδομάδα θα επαναξιολογούνται τα δεδομένα όσον αφορά στην λειτουργία του λιανεμπορίου. Ζήτησε να μην δούμε εικόνες σαν αυτές του Λονδίνου στην Αθήνα με το άνοιγμα της αγοράς. Τόνισε την ανάγκη της ατομικής ευθύνης.

«Μπορούμε να χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες καθώς δύο εβδομάδες μετά την Πρωτοχρονιά δεν έχουμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων» σημείωσε. Ανακοίνωσε ότι είναι στο 55% η πληρότητα των ΜΕΘ στην επικράτεια, στο 61% στη Θεσσαλονίκη. Ηπιότερη αυτής που φοβόμασταν η μικρή αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται στην Αττική, σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Αναγνωρίζουμε την ανάγκη να προχωρήσουμε σαν κοινωνία και να μην βρισκόμαστε σε ένα συνεχές lockdown, υπογράμμισε και ανέφερε ότι «συναινέσαμε με την εισήγηση του Υπουργείου Ανάπτυξης για άνοιγμα του λιανεμπορίου με την απόφαση για εφαρμογή του click away στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές», σημείωσε.

Ανέφερε ως παράδειγμα την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων και γνωστοποίησε ότι υπολογίζεται στο 0,14% η θετικότητα στους εκπαιδευτικούς καθώς εντοπιστήκαν 7 κρούσματα σε σύνολο 5.000 τεστ. Είναι εξαιρετικά κρίσιμοι οι επόμενοι δύο μήνες. Για να προλάβουμε να εμβολιάσουμε τις ευάλωτες ομάδες. Στοίχημα μας είναι απελευθερώσουμε οικονομικές δραστηριότητες, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments